More


  Consilierul PSD Silviu Sumlas face dezvăluiri despre proiectul NEPI

  - Advertisement -

  silviu-sumlas2

  Proiectul mega mall NEPI se află în pericol și nu se știe dacă va mai fi implementat la Satu Mare, aflându-se în pericol de a fi amânat sau chiar anulat. Consilierul local PSD, Silviu Sumlas, a arătat ieri, într-o conferință de presă, că acest proiect este pus în pericol de o licitație care a avut loc săptămâna trecută și cere primarului municipiului Satu Mare să nu blocheze investiția NEPI.

  Licitație cu bucluc
  Silviu Sumlas a declarat că, în urmă cu o săptămână, Primăria Satu Mare a organizat o licitație publică deschisă cu strigare pentru un teren de 20 de mp aflat în zona în care NEPI ar urma să construiască mega mall-ul. Din comisia de licitație a făcut și el parte, și a precizat că s-au prezentat două persoane: un sătmărean și un reprezentant NEPI.

  În cele din urmă, câștig de cauză a avut sătmăreanul, căruia Sumlas nu a vrut să-i dezvăluie numele, oferind un preț exorbitant: 1003 euro/mp. Adică peste 20 de mii de euro pentru cei 20 de mp. Acum, sătmăreanul care a cumpărat terenul respectiv va recurge la ieșirea din indiviziune a acelui teren și alte formalități la Cadastru, care vor dura ceva timp. După opinia lui Sumlas, cel puțin în perioada în care vor dura aceste formalități, NEPI nu va putea construi pentru că nu se știe exact unde se află acei 20 de mp în parcela mare de 2.000 de mp.

  Semnal public de alarmă
  Consilierul local PSD mai spune că are dubii în ceea ce privește corectitudinea organizării licitației, care a fost pusă la cale de câțiva angajați din cadrul Primăriei Satu Mare și votat de fostul consiliu local.

  În numele partidului pe care-l reprezintă, Silviu Sumlas trage un semnal public de alarmă și cere primarului Kereskenyi Gabor să nu oprească proiectul NEPI de la Satu Mare.

  silviu-sumlas

  ”PSD trage un semnal public de alarmă și cerem public primarului să nu se lase intimidat de unele persoane și să continue cu NEPI. Anumiți angajați din Primăria Satu Mare au argumentat că orașul a avut de câștigat primind 20 de mii de euro pe un teren de 20 de mp, dar nu spun că orașul Satu Mare poate pierde o investiție de 40 de milioane de euro, cât costă proiectul NEPI. Unii angajați din Primăria Satu Mare pot face în așa fel încât investiția să fie amânată sau chiar anulată, lucru ce i-ar afecta pe toți sătmărenii. Singurul care poate remedia această problemă este primarul. Cerem public să nu oprească proiectul”, a mai spus Sumlas în conferința de presă de ieri.

  Consilierul PSD a mai arătat că există anumite persoane sau grupuri de interese care vor să submineze economia orașului Satu Mare, lucru ce i-ar putea afecta grav pe sătmăreni.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img