More

    „Festivalul voluntariatului”, în premieră la Satu Mare

    festivalul-voluntariatului

    Joi, 29 septembrie, Parcul central din Piața Libertății va găzdui „Festivalul voluntariatului”, un eveniment la care sunt invitați să participe toți sătmărenii care doresc să afle informații despre oportunitățile de voluntariat existente în orașul nostru, precum și detalii despre activitățile ONG-urilor și instituțiilor publice din municipiu.

    Acest festival, în premieră la Satu Mare, este organizat de Asociația „Stea” în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Satu Mare și cu Casa de Cultură „G. M. Zamfirescu” în cadrul proiectului de tineret „Voluntariat – resursă pentru comunitate !” finanțat de DJST ce are ca scop creșterea gradului de implicare a tinerilor sătmăreni în viața comunității precum și promovarea voluntariatului ca valoare personală și resursă comunitară în județul Satu Mare.

    Așadar, începând cu ora 14.00 se dă startul activităților de promovare a voluntariatului, ateliere de educație non-formală, concursuri distractive cu premii pentru vizitatori și un amplu spectacol artistic, cu muzică și dans.

    În cadrul festivalului vor evolua: Raluca Dumitru, George Negrea, Alesia Mândruț, Rareș Juncan, voluntarii SNAC ai Colegiului Național „Doamna Stanca” cu un moment de flashmob și corul Școlii „Avram Iancu” pregătit de Renata Inovan Bertok.

    Astfel, cei prezenți vor avea posibilitatea să descopere activitățile și oferta de voluntariat a următoarelor ONG-uri și instituții: Asociația de turism și ecologie „Salamandra”; Asociatia „Gutenberg” – Organizatia tinerilor vorbitori de limba germană din Satu Mare; Asociația Organizația „Caritas” a Diecezei Satu Mare; Asociatia pentru Copii și Tineri „4U”; Asociația „SamStudia” – Organizația tinerilor și studenților sătmăreni; Asociaţia socială „SATUL DE LUT”; Asociația „Stea”; Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog; Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională; Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare; Fundaţia „FARA” – centru de tranzit pentru tineri în dificultate Foyer Satu Mare; Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare/Centrul multifuncțional „Alterego”; Societatea Națională de Cruce Roșie, filiala Satu Mare.

    Vizitatorii sunt așteptați cu o serie de surprize pe tot parcursul evenimentului, dintre care amintim: activități de dezvoltare personală și autocunoaștere (Asociatia pentru Copii si Tineri 4U); face-painting (Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională); colorare figurine de ipsos şi origami (Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare); activități de promovare a igienei orale, demonstrații de prim ajutor și intervenție în dezastre (Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare); jocuri de societate (Asociația socială „SATUL DE LUT”); jocuri interactive și concurs „Vânătoare de comori” (Asociația „Stea”).

    De asemenea, tinerii interesați să-și deschidă propria afacere sunt așteptați la standul „Grădinii STEA” să descopere informații legate de antreprenoriatul social oferite de voluntari francezi. Partenerii evenimentului sunt: Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Doamna Stanca”, Colegiul Național „Ioan Slavici”, Liceul Teologic Reformat, Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”, Liceul German „Johan Ettinger”, Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații „I. C. Brătianu” și Liceul de Arte „Aurel Popp”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE