More


  La spadă, Cupa României pare o afacere sătmăreană

  =

  spada

  Sătmărenii se simt excelent la Constanța la finalele Cupei României la spadă. Joi, Vereș Greta , legitimată la Steaua, a luat trofeul la feminin individual. A doua zi Amalia Tătăran , crescută și ea de Csiszar Francisc la CS Satu Mare a cucerit trofeul cu echipa de la Dinamo. Iar vineri în concursul rezervat băieților, Adrian Szilagyi de la CSM Satu Mare a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

  La start ieri s-au prezentat 45 de sportivi din ţară. Printre ei i-am avut şi pe spadasinii de la CSM Satu Mare, Adrian Szilagyi, Adrian Pop, Andrei Timoce și Arkosi Bertalan.

  Concursul a început de la ora 9.00, s-au tras dou tururi de grupe preliminare după care toţi spadasinii au ajuns pe un tablou incomplet de 64, de eliminare directă. Trofeul pus în concurs a fost câştigat de sătmăreanul Adrian Szilagyi.

  În sferturi , Szilagyi l-a eliminat pe coechipierul său Andrei Timoce. Apoi, în semifinale a trecut de un alt sătmărean, de Adrian Pop. Iar în ultimul act s-a aflat faţă în faţă cu Alin Sbîrcia (Craiova) pe care l-a învins cu 15-11 şi astfel că a cucerit Cupa României. Adrian Pop a câştigat meciul pentru locul trei împotriva lui Liviu Dragomir (Craiova). Iar Bertalan Arkoşi a fost eliminat pe tabloul de 16 de către Liviu Dragomir.

  „Este greu când se întâlnesc doi colegi, dar asta e. Ne bucurăm pentru rezultate, a fost o zi grea”, ne-a declarat antrenorul Francisc Csiszar.

  Azi se trage în proba pe echipe, unde CSM Satu Mare este favorită la primul loc, iar duminică se desfăşoară Memorialul Paul Călin.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img