More


  Lucrările la șoseaua de centură ar putea începe în acest an

  =

  centura-satu-mare

  Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Satu Mare ar putea începe încă din acest an. Potrivit celor spuse de prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, ieri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, este foarte posibil ca sătmărenii să vadă utilaje în locul în care urmează să fie construită această șosea încă de la finele acestui an.

  Reprezentanții CNADNR, la Satu Mare
  Prefectul a mai arătat că a avut marți, la Satu Mare, o întâlnire cu directorul Direcției de Finanțare din cadrul CNADNR, Raluca Simion, și cu șeful Departamentului de Achiziții Terenuri, Ion Cupanache, cu care a discutat despre construcția variantei de ocolire a municipiului Satu Mare. Prefectul le-a spus celor doi că există o Hotărâre de Guvern și că se poate da ordin de începe a lucrărilor a celui mai important proiect din județ din ultimii 40 de ani.

  “Au fost la Satu Mare două persoane din cadrul Companiei Naţionale de Drumuri, respectiv şefa Direcţiei Financiare şi Finanţare Infrastructură şi şeful Departamentului de Achiziţie Terenuri. Este o etapă foarte importantă şi destul de dificilă în derularea acestui proiect. Am informat că în urmă cu 10 zile prin Hotărâre de Guvern s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru această lucrare, ceea ce înseamnă că există toate condiţiile legale de a se da ordinul de începere”, a arătat Radu Bud.

  Reprezentanţii CNADNR s-au întâlnit atât cu primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Kereskenyi Gabor şi cu viceprimarul Adrian Albu, cât şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, respectiv vicepreşedintele Ionuţ Rus, în prezenţa prefectului Radu Bud. După discuţiile purtate cu aceştia, la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) Satu Mare s-a solicitat actualizarea listei cu proprietarii terenurilor pe unde va trece viitorul drum, în scopul exproprierii acestora, iar în final s-a parcurs traseul drumului de ocolire pentru a se înregistra posibilele obstacole (ex. imobile şi linii de înaltă tensiune).

  centura-satu-mare-radu-bud

  Lucrările pot începe
  Prefectul a mai precizat că există o listă de proprietari de terenuri în zonă care vor fi expropriați, că Primăria Satu Mare va viza această listă după care se poate trece la întocmirea unei hotărâri de Guvern pentru exproprierea acestora. ”Ne-am arătat disponibilitate cu toţii ca acest proiect să prindă viaţă. Este poate cel mai important proiect din ultimii 40-50 de ani pentru Satu Mare şi care va deschide perspective deosebite. Se ştiu suprafeţele şi proirietarii care vor fi expropriaţi, urmând să fie întocmită o hotărâre de guvern în acest sens”, a mai arătat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Între timp, însă, constructorul poate începe acolo unde se poate lucra. “Între timp constructorul începe proiectul tehnic. Termenul de execuţie este de 24 de luni şi conţine maximum şase luni pentru proiectul tehnic, deci până în martie anul viitor. E posibil să vedem chiar la finele anului primele utilaje care să lucreze, dar asta depinde şi de noi. La momentul când vom avea o întâlnire cu constructorul, el îşi va spune problemele cu care se poate confrunta. Noi, autorităţile locale, suntem dispuse să facem orice efort este nevoie pentru ca acest proiect să fie pornit cât mai repede, să-l vedem demarat. Este o condiţie pentru ca acest oraş să se poată dezvolta”, a arătat prefectul Radu Bud.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img