More


  PSD pare că s-a hotărât

  =

  Liderii PSD avansează numele lui Liviu Dragnea ca singura soluţie a partidului pentru funcţia de premier, chiar dacă şeful PSD a spus că propunerea de premier va fi anunţată abia după alegerile parlamentare, pentru a nu fi linşat mediatic.

  Invitat la Adevărul Live, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, al doilea om în ierarhia partidului, a spus că Liviu Dragnea este prima opţiune a partidului pentru funcţia de premier şi nu are nicio piedică pentru faptul că liderul social-democrat este condamnat la un an cu suspendare într-un dosar politic care nu a avut nimic de-a face cu corupţia.

  Şi, pentru că, din punctul de vedere al pesedeşti-lor Dragnea este cel mai bun să conducă Guvernul, niciun alt nume nu va fi pomenit în PSD ca alternativă de premier, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

  Social-democraţii resping posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să refuze nominalizarea lui Liviu Dragnea, în situaţia în care PSD şi ALDE vor reuşi să formeze majoritate parlamentară.

  În momentul în care o asemenea majoritate există, este foarte complicat să mergi la Cotroceni cu o propunere, iar această propunere să fie respinsă prin sfidarea prevederilor Constituţiei, aşa cum, din păcate, s-a mai întâmplat în iubita noastră ţară, când pe mâna lui Băsescu, când pe cea a lui Iohannis.

  Este foarte important ca acest lucru să nu se mai întâmple pentru ca România să poată funcţiona la nivel optim după alegerile parlamentare. Ceea ce ar trebui să însemne în primul rând un guvern politic condus de un premier nominalizat de şeful statului în funcţie de opţiunea la urne a electoratului.

  Voicu D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img