Razie de amploare a poliţiştilor rutieri în week-endrazie

Poliţiştii sătmăreni au acţionat în week-end-ul trecut pe drumurile publice de pe raza judeţului, pentru a-i determina pe participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie. Astfel, în trei zile de acţiune, poliţiştii au aplicat peste 350 de sancţiuni, au reţinut 10 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

În perioada 23-25 septembrie, poliţiştii rutieri au desfăşurat mai multe activităţi în scopul creşterii gradului de siguranţă pe drumurile publice. Astfel, în urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate au fost întocmite 6 doare penale și au fost aplicate 398 sancţiuni contravenţionale a căror valoare ajunge la aproximativ 45.000 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 10 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

De exemplu, polițiștii rutieri negreșteni au depistat duminică, la ora 18,40 un conducător auto de 33 ani, domiciliat în oraşul Negreşti Oaş, care se deplasa pe strada Ion Creangă cu un autoturism proprietate personală , pe care avea aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare străine.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul este înmatriculat în Anglia, însă fără drept de circulaţie pe teritoriul României, motiv pentru care negreșteanul este cercetat pentru săvârșirea infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat fără drept de circulaţie pe teritoriul României”.

Tot duminică, dar câteva ore mai târziu, în jurul orei 23,15 polițiștii de ordine publică ai Poliţiei Oraşului Negreşti Oaş au depistat în trafic, pe strada Pădurii din localitate, un tânăr de 22 de ani, din Negrești Oaș, aflat la volanul autoturismului proprietate privată.

După verificările de rigoare, s-a stabilit că cel de la volan nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Mai mult decât atât, în urma testării alcoolscop, aparatul specializat a indicat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care tânărul a fost condus la spital pentru prelevare de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Și în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără să deţină permis de conducere precum şi pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Activităţile poliţiştilor rutieri pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră prin depistarea şi tragerea la răspundere a participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie vor continua şi pe parcursul săptămânii.

Astfel, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, recomandăm şoferilor să adopte un comportament responsabil în trafic, să manifeste prudenţă şi să respecte normele rutiere.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts