More


  Se fură lemne ca-n codru din pădurile județului

  - Advertisement -

  lemne-furate

  În județul Satu Mare se fură lemne cu Tir-urile iar fenomenul este greu de controlat de către autorități. La acest flagel sunt complici chiar și cei care, în mod normal, ar trebui să supravegheze pădurile, adică angajații Gărzii Forestiere.

  Tir încărcat cu lemne
  Sâmbătă seara, în jurul orei 20.50, polițiștii din cadrul Biroului de ordine publică al Poliției municipiului Satu Mare au identificat pe strada Botizului din municipiul Satu Mare un conducător auto, în vârstă de 49 de ani, aflat la volanul unui autotren ce tracta o semiremorcã și care transporta o cantitate de 15,9 m³ lemn de esență fag.

  În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că numerele de înmatriculare înscrise în avizele de însoțire prezentate de conducătorul auto nu corespund cu numerele de înmatriculare ale vehiculelor cu care se efectua transportul materialului lemnos.

  Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 cu o amendă în valoare de 2000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Satu Mare.

  Ce face Garda Forestieră?
  În plus, pe documentele de însoțire a materialului lemnos nu corespundea nici cantitatea de lemne de pe Tir, situație în care polițiștii au solicitat ajutorul unui reprezentant al Gărzii Forestiere din Satu Mare pentru a se deplasa la fața locului și a măsura cantitatea de lemne.

  Sosit la faţa locului, un lucrător al Gărzii Forestiere, după ce a văzut despre ce este vorba, a plecat pur şi simplu, şi a spus că aceasta nu este treaba lui. Trebuie precizat că proprietarul TIR-ului şi al lemnelor este un om de afaeri din Certeze, cunoscut autorităţilor.

  Astfel, poliţiştii au rămas în stradă cu un peridoc plin de lemne, fără să îl poată verifica. Oamenii legii nu s-au lăsat, şi au sunat la Ocolul Silvic, astfel că la faţa locului a ajuns, după câteva ore, un pădurar care şi-a făcut meseria.

  Acest caz nu este unul singular. Poliția oprește tot timpul camioane pentru verificare. Cele mai multe furturi de lemn se fac pe timp de noapte, dar Ocolul Silvic nu are pădurar de serviciu pe timp de noapte şi de multe ori aceştia răspund la solicitări de abia a doua zi. Astfel, lemnele sunt reţinute, poliţiştii care fac cercetări sunt chemaţi din timpul liber pentru a finaliza cercetările.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img