More


  Secții cu șefi noi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare

  - Advertisement -

  parchet

  Două dintre secțiile Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au șefi noi. Este vorba despre procurorul Marius Iancu, care este șeful Secției Penale, și de procurorul Ana Rus, șefa Secției Juridic din cadrul aceluiași Parchet. Cei doi au fost prezentați ieri, în cadrul unei conferințe de presă de prim-procurorul Parchetului, Ana Rusu.

  Cine sunt noii șefi?
  Șeful Secției de Urmărire Penală, Marius Iancu, este procuror din 1998 și și-a început activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. În 2004 a fost numit la Direcția Națională Anticorupție (DNA), Serviciul Teritorial Oradea, unde și-a desfășurat activitatea până la sfârșitul anului 2014. Timp de 4 ani a deținut și funcția de șef Serviciu Teritorial Oradea, în cadrul DNA.

  Noul șef al Secției Judiciare, Ana Rus, a intrat în procuratură în 2007, după care a activat un an și jumătate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. A urmat apoi promovarea în funcții de execuție. Din 2014, prin delegare a ocupat funcția de procuror șef la Secția Judiciară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

  Până nu demult, cele două funcții, respectiv șef Secție Penală și Judiciară nu au fost ocupate decât pentru scurte perioade de timp fără numiri definitive, astfel că, odată cu schimbarea conducerii în luna iulie a Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au fost numiți șefi noi în cadrul celor două secții.

  Cazul NEPI, cercetat de procurori
  În cadrul întâlnirii cu presa, procurorul Marius Iancu, noul şef al secţiei Penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare a afirmat că va aprofunda acuzaţiile privind constituirea unor grupuri de interese, făcute de purtătorul de cuvânt al PSD Satu Mare, Silviu Sumlas, referitor la blocarea proiectului mall-ului. Întrebat ce părere are despre acuzaţiile aduse de Silviu Sumlas, procurorul Marius Iancu a răspuns că va aprofunda cazul iar dacă sunt suspiciuni de infracţiuni va lua măsuri.

  Amintim că proiectul Mega Mall NEPI de la Satu Mare se află pe punctul de a fi amânat sau, în cel mai rău caz, anulat, din cauza unei singure persoane. Consilierul local PSD, Silviu Sumlas, a dezvăluit, într-o conferință de presă, că un sătmărean a dat o sumă foarte mare pe un teren unde NEPI urma să construiască mega mall-ul.

  Femeie trimisă în judecată pentru tentativă de omor
  Tot în cadrul conferinței de presă, șeful Secției Penale a Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marius Iancu, a precizat că femeia de 42 de ani din Craidorolț, care la începutul acestei luni a tăiat la nivelul gâtului un bărbat din localitate, a fost trimisă, marți, în judecată fiind cercetată pentru tentativă de omor.

  În noaptea de 3 spre 4 septembrie, un bărbat de 35 de ani din Craidorolț a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost tăiat cu un ciob de sticlă la nivelul gâtului. Victima a fost supusă imediat unei intervenții chirurgicale, medicii reușind să-i salveze viața. Femeia a fost trimisă în judecată, fiind cercetată pentru tentativă de omor.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img