150 de ani de la naşterea poetului George Coşbucsindrofie-pentru-cosbuc

În întreaga țară au avut loc, în cursul acestei săptămâni, manifestări în cinstea celui care punea perfect pe hârtie momentele eterne ale satului. Comemorarea nașterii poetului George Coșbuc a făcut o țară întreagă să-și reamintească de frumusețea istoriei și de statornicele peisaje ale satului românesc. Asociația Județeană a Pensionarilor din județul Satu Mare a organizat o întâlnire în cadrul căreia invitații, dar și pensionarii, au recitat poezii și au vorbit cu drag despre cel care le-a marcat copilăria și tinerețea cu armonioasele poezii.

„George Coșbuc a avut spirit pregnant și de ardelean, el a făcut studii superioare la Cluj. Dacă e vorba despre ceea ce a simțit el, ceea ce a scris, el este român, iar noi înainte de a fi dintr-o anumită zonă a țării suntem tot români”, a spus George Terziu, scriitor și publicist sătmărean.

Un moment deosebit a fost cel al actorului Vasile Blaga care a recitat frumoasa poezie ”Hora”, de George Coșbuc, făcându-i pe toți cei prezenți să savureze fiecare cuvânt rostit cu drag și patos. Grupul vocal ”Armonia” al Asociației Pensionarilor a încântat auditoriul cu un deosebit moment artistic închinat poetului George Coșbuc.

Pensionarii au mărturisit că s-au simțit nemaipomenit, atmosfera fiind una cu iz literar și dor de vremurile frumoase. Evenimentul a fost organizat de George Terziu împreună cu Asociația Județeană a Pensionarilor din județul Satu Mare, alături de alți iubitori de artă și frumos.
Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts