More


  Un proiect excepțional, aproape de final!

  - Advertisement -

  gerausa

  Ovidiu Duma, primarul orașului Ardud dă încă o dată dovadă de dragoste față de meseria pe care o are, dar și față de locuitorii satelor pe care le conduce. Astfel că, locuitorii satului Gerăușa vor avea în curând un deosebit Cămin Cultural.

  Satul Gerăușa aparține orașului Ardud, iar necesitatea unui Cămin Cultural a fost foarte mare. Primarul Ovidiu Duma a spus că un cămin cultural este foarte necesar, mai ales în satele mici, deoarece oamenii au nevoie de un spațiu în care să își desfășoare activitățile de la nivelul comunității, dar și evenimentele personale precum: nunți, botezuri, majorate, zile de naștere etc. Așadar, acesta a spus că un asemenea așezământ este foarte benefic pentru locuitorii din Gerăușa, motiv pentru care s-a și gândit, cu câțiva ani în urmă, la construirea unui Cămin Cultural.

  Proiectul lucrărilor de reabilitare totală a Căminului Cultural din Gerăuşa a început cu aproximativ patru ani în urmă, când s-a dat startul muncii birocratice, însă lucrările efective au început în primăvara acestui an. Deși termenul de finalizare a lucrărilor era prevăzut pentru sfârşitul anului 2017, firma care se ocupă de reabilitare a muncit extrem de bine și eficient, astfel că anul acesta locuitorii satului se vor putea bucura de noul Cămin Cultural. Lucrările sunt realizate cu finanţare de la CNI Bucureşti, în urma întocmirii şi câştigării proiectului de către Primăria oraşului Ardud.

  De menționat este faptul că interiorul Căminului Cultural a fost realizat din banii proiectului câștigat, însă lucrările exterioare, care nu sunt puține, au fost realizate din banii Primăriei orașului Ardud.

  gerausa2

  Primarul a declarat că lucrările sunt aproape finalizate, însă se mai lucrează la curte. Căminul Cultural va putea găzdui aproximativ 150 de persoane, iar interiorul este împărțit în mai multe compartimente precum: sala de evenimente, vestiare pentru artiști, băi, dușuri, grupuri sanitare pentru public, sală de birouri și foaier. În curte se vor putea găsi următoarele: parcare, parc de joacă pentru copii, gazon, alei pavate, lampioane și bănci.

  După cum era de așteptat, primarul Ovidiu Duma spune că se pregătește de o inaugurare de excepție la care vor fi invitați artiști din întreaga țară, iar sătmărenii vor putea admira spectacole de muzică, dans sportiv, balet etc. Inaugurarea se dorește a fi în aproximativ 3-4 săptămâni, când toate lucrările vor fi finalizate.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img