More


  Sute de participanți la marșul împotriva cancerului la sân

  - Advertisement -
  Municipiul Satu Mare a fost astăzi martor al solidarității sătmărenilor. Organizația de femei a UDMR Satu mare a organizat un marș împotriva cancerului la sân la care au participat sute de persoane, de toate vârstele.
  Participanții la marș au avut ocazia să doneze orice sumă de bani pentru a ajuta la cumpărarea unui aparat pentru Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean. Startul s-a dat în fața catedralei romano-catolice, după care au continuat traseul prin sensul giratoriu până pe pasajul Corneliu Coposu, unde cu toții au avut parte de un concert deosebit susținut de artistul Suranyi Botond.
  La finalul marșului, pe pasajul Corneliu Coposu a fost amenajată o urnă în care s-au strâns banii pentru achiziționarea aparatului necesar pentru Secția de Oncologie. Sătmărenii, după posibilități, au donat fiecare o sumă de bani. În funcție de suma care s-a adunat, organizatorii și medicii vor decide aparatul care se va achiziționa pentru Oncologie.
  Cancerul mamar este prima cauză a mortalității în rândul femeilor din România. Anual, sunt depistate peste 6.000 de cazuri noi, cele mai multe în stadii avansate. Lipsa simptomelor, ignoranța sau accesul modest la mijloacele de informare, prevenire și tratament fac din țara noastră un punct fierbinte pe harta de acțiune a cancerului la sân.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img