Simeone, antrenorul anului 20165555

Argentinianul Diego Simeone a fost declarat antrenorul anului 2016 intr-o ierarhie realizata de Federatia Internationala de Statistica si Istorie a Fotbalului (IFFHS).

Simeone i-a devansat in aceasta ierarhie pe francezul Zinedine Zidane, castigator al Ligii Campionilor cu Real Madrid, si pe italianul Claudio Ranieri, tehnicianul care a furnizat surpriza obtinand titlul in Anglia cu Leicester City.

Un singur antrenor din Argentina a mai obtinut primul loc la finalul unui an, in doua randuri, in aceasta ierarhie a celor mai buni tehnicieni. Este vorba de Carlos Bianchi, in 2000 si 2003.

In afara podiumului s-au clasat Pep Guardiola, Unai Emery, Luis Enrique, Jurgen Klopp, Mauricio Pochettino, Massimiliano Allegri si Pitso Mosimane (Mamelodi Sundowns).

 

Topul selecţionerilor

In alta ordine de idei, portughezul Fernando Santos a fost desemnat cel mai bun selectioner in 2016 dupa titlul european obtinut cu nationala Portugaliei la EURO 2016. Lars Lagerbeck (nationala Islandei) si Joachim Low (nationala Germaniei) au completat podiumul.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts