More


  Începe nebunia la RAR Satu Mare

  =

  RAR-Satu-Mare

  După cum se știe deja, începând cu data de 1 februarie, taxa auto va fi eliminată. Decizia a fost deja luată. Aflând despre acest lucru, sătmărenii care nu și-au înmatriculat încă autoturismele pe numele lor sau și-au achiziționat recent o mașină care nu a mai fost înmatriculată în România se grăbesc să și le înmatriculeze.

  Zeci de programări zilnic
  Din acest motiv, la RAR Satu Mare au început să se facă programări în număr mare. Potrivit celor afirmate de Iza Tache-Gherheș, specialist Relații Publice RAR, la Satu Mare, de la începutul anului și până în prezent, au fost făcute, în medie, 45 de programări pe zi pentru eliberarea Cărții de Identitate a Autovehiculelor. Comparativ cu luna ianuarie 2016, precum și față de ultimele două luni ale anului precedent, numărul programărilor la RAR Satu Mare a crescut cu aproximativ 15%.

  În prezent, primul loc disponibil pentru eliberarea Cărții de Identitate a Autovehiculelor la RAR Satu Mare este pentru data de 26 ianuarie, însă este foarte posibil ca în perioada următoare să fie făcute și mai multe programări.

  Măsuri luate de RAR
  Reprezentanții RAR se așteaptă ca în perioada următoare numărul solicitărilor cetățenilor să crească. Astfel, au fost luate o serie de măsuri pentru fluidizare.

  ”Având în vedere prevederile legale prin care se abrogă plata timbrului de mediu pentru autovehicule, apreciem că în perioada următoare va avea loc o creștere a numărului de solicitări pentru anumite prestații RAR care se adresează vehiculelor aflate la prima înmatriculare în România. În acest sens, conducerea RAR a dispus deja măsurile necesare pentru preluarea fluxului de activități estimat”, mai precizează Iza Tache-Gherheș.

  Reamintim faptul că proprietarii de mașini nu vor mai fi nevoiți să achite taxa auto de la 1 februarie deoarece această taxă va fi eliminată definitiv, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Totodată, de menționat este că, cel puțin momentan, timbrul de mediu nu va fi restituit celor ce l-au plătit deja și nici nu va fi înlocuit de o altă taxă.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img