More  O bătrână a ars de vie din cauza unui reșou electric

  Forțele de intervenție din cadrul Detașametului de Pompieri Carei au fost alertate să intervină de urgență pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament situat pe raza localității Carei. În urma unui incendiu, o femeie în vârstă de 72 de ani a fost găsită decedată.

  Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Satu Mare, Marius Siladi, trecătorul care a sunat la 112, și a cărui nume a dorit să rămână sub anonimat, a fost eroul unui bloc întreg. Incendiul care putea lua amploare, afectând astfel un bloc întreg, a fost stins în timp util datorită celui care a constatat incendiul și a sunat la 112.

  La adresa indicată de apelant s-au deplasat cu operativitate două echipaje de pompieri militari, fiind alertat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. La sosirea pompierilor, casa scării era inundată de fum, fapt care punea în pericol siguranța locatarilor, astfel că, în cel mai scurt timp, au fost evacuați toți locuitorii din bloc.
  În momentul pătrunderii în locuință, lângă pat, salvatorii au găsit trupul neînsuflețit al femeii de 72 de ani, medicul prezent la fața locului declarând decesul acesteia.

  Cauza cea mai probabilă a incendiului ar fi un scurtcircuit electric la un cablu defect sau neizolat coresunzător la reșoul electric. Flacăra generată de scurtcircuit a generat aprinderea patului, ajungându-se astfel la tragedie.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE