More


  Bătaia cu făină colorată, o tradiție respectată și în acest an de grecii din apropiere de Atena

  =

  bataie-cu-faina-colorata

  Locuitorii și turiștii dintr-un orășel din Grecia s-au bătut, luni, cu făină colorată respectând un obicei tradițional intitulat Războiul Făinii, ce are loc anual în prima zi din Postul Paștelui, informează Reuters.
  Ritualul popular atrage vizitatori din toată țara și de pe alte meleaguri în localitatea Galaxidi, aflată la 200 de kilometri vest de Atena.

  Sărbătoarea “Lunea curată” în cadrul căreia are loc Războiul Făinii marchează sfârșitul sezonului petrecerilor și începutul postului Paștelui din calendarul ortodox.

  “Dacă te simți deprimat în Atena, în sate, oriunde pe această criză, vii aici și te descarci”, a declarat pentru sursa citată unul dintre participanți, pe nume Efi.

  Locuitorii din Galaxidi au umplut sute de saci cu făină peste care au presărat coloranți alimentari și le-au folosit pe post de bombe. Bătălia a început cu sunetul tălăngilor și apoi făina a fost aruncată în aer în participanții la paradă.

  Pentru a se proteja, localnicii își acoperă casele cu fâșii mari de plastic și poartă costume și ochelari de protecție.

  Obiceiul tradițional se crede că își are originile în 1801 când locuitorii din Galaxidi i-au înfruntat pe conducătorii otomani care ocupaseră Grecia prin celebrarea carnavalului interzis, vopsindu-și fețele cu cenușă și dansând pe străzi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img