More  Creşterea preţurilor la curentul electric nu se va regăsi în facturile populaţiei

  Cresterea-energiei-electrice

  Creşterea preţului va fi suportată exclusiv de către companii şi nu se va regăsi în facturile populaţiei, a declarat, vineri, Radu Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei. Acesta a spus că nu suspectează posibile tranzacţii suspecte pe bursa de energie.

  “Preţul energiei pe bursă a început uşor să scadă. Cauzele climatice şi creşterea cererii au fost motivele care au stat la baza majorării preţurilor energiei pe OPCOM. Creşterea preţului va fi suportată exclusiv de către companii şi nu se va regăsi în facturile populaţiei”, a declarat vineri, Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei.

  Acesta a spus că furnizorii de energie au solicitat introducerea unor noi reglementări, cum ar fi reintroducerea contractelor negociate direct sau blocarea intrării pe piaţa a firmelor care cumpără energie peste capacitatea lor financiară.

  Tudorache a mai spus că nu crede că pe OPCOM au existat tranzacţii suspecte şi că Autoritatea de Concurenţă a fost implicată deoarece “aşa este procedura”.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE