More


  Dragnea: 2% din PIB reprezintă doar minimum ce trebuie alocat pentru Apărare în următorii 10 ani

  - Advertisement -

  Dragnea

  Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat marți că 2% din PIB reprezintă minimum care trebuie alocat Ministerului Apărării în următorii zece ani. El a spus că alocarea a 2% din PIB Apărării în anii următori va asigura condițiile pentru implementarea prevederilor ce se referă la transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei până în anul 2026.

  “Trebuie avută în vedere stimularea industriei de apărare prin producția autohtonă în raport cu necesitățile și cerințele Armatei la standardele de calitate impuse, precum și creșterea gradului de încredere a populației în capacitatea proprie a țării noastre de a avea o reacție solidă în fața unor provocări ostile și complexe de tip hibrid sau pentru contracararea unor amenințări de tip asimetric. (…) 2% din PIB reprezintă doar minimum ce trebuie alocat pentru Apărare în următorii 10 ani”, a afirmat Dragnea, la bilanțul MApN pe anul trecut.

  Președintele Camerei a susținut că alocarea a 2% din PIB Apărării în acest an va aduce României un important surplus de capabilitate pentru a-și consolida statutul de furnizor de securitate serios și de încredere în regiunea sud-estică a NATO și UE.

  “Este notabil că România nu a avut și nu va avea în viitor fluctuații în ceea ce privește respectarea angajamentelor asumate pe plan internațional pentru apărare și securitate”, a arătat Dragnea.

  Potrivit acestuia, Armata reprezintă o instituție fundamentală a statului român.

  “Încă o dată ați demonstrat că atunci când fiecare dintre noi își îndeplinește îndatoririle care îi revin atât rezultatele individuale, cât și cele colective generează recunoștința și încrederea societății noastre. Realizările dvs au consolidat poziția Armatei României ca instituție fundamentală a statului și acest fapt este cu atât mai meritoriu cu cât trebuie avut în vedere, trebuie recunoscut cinstit că țara noastră nu a alocat în trecut suficiente resurse materiale și financiare astfel încât Apărarea să păstreze un ritm de evoluție asemănător cu cel înregistrat de alte forțe armate aliate”, a spus Liviu Dragnea.

  El a arătat că Armata este un exemplu de “fermitate, promptitudine și profesionalism”.

  “Văd că a intrat în firea noastră ca în fiecare dimineață să începem ziua cu pace și aproape că nu ne mai gândim că aceasta este o stare pe care am dobândit-o și pe care o păstrăm prin jertfă și trudă”, a adăugat Dragnea, care le-a mulțumit reprezentanților MApN pentru activitatea desfășurată.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img