More  Programul „Şcoala Siguranţei Tedi” a ajuns în comuna Doba

  Scoala-Sigurantei-Tedi-bun

  Programul naţional dedicat siguranţei elevilor din clasele a I-a, Şcoala Siguranţei Tedi, continuă în şcolile sătmărene. Astfel, miercuri, 1 februarie, poliţiştii au susţinut o activitate pentru cei mici la Şcoala Gimnazială Doba. Din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au fost prezente inspector principal Hrihorişan Felicia şi inspector principal Chiorean Liviana, ambele poliţiste în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare.

  Copiii au aflat cum să se protejeze în diferite situaţii de viaţă, accentul fiind pus pe siguranţa rutieră, întrucât localitatea se află pe un drum naţional intens circulat, cu risc de producere a unor accidente grave. Regulile pentru pietoni, biciclişti, dar şi locurile unde copiii se pot juca în siguranţă au fost subiecte de discuţii şi de demonstraţii practice. Întâlnirea a fost una interactivă, copiii dovedind că au cunoştinţe serioase, tot ce le rămâne de făcut fiind să le aplice în viaţa de zi cu zi pentru a-şi proteja bunurile cele mai de preţ, viaţa şi sănătatea. În final, toţi elevii au primit brelocuri reflectorizante cu mesajul ,,Preţuieşte viaţa!”, amintiri ce le vor fi utile în plimbările lor în calitate de pietoni. Din partea şcolii activitatea a fost coordonată de doamna învăţătoare Claudia Bonto, cu sprijinul doamnei director prof. Anca Potra.

  O activitate similară în cadrul Şcolii Siguranţei Tedi a avut loc şi la Şcoala Gimnazială nr. 10 din Satu Mare, în data de 2 februarie 2017. Elevii clasei a I-a A, sub coordonarea doamnei învăţătoare Ileana Velişca au primit vizita poliţiştilor de prevenire, ocazie cu care au învăţat cum să circule corect şi cum să-şi protejeze viaţa într-un trafic rutier tot mai aglomerat, cum este cel din municipiul Satu Mare. Întâlnirea a fost pe placul elevilor, materialele puse la dispoziţie fiind adaptate vârstei lor, educative şi atractive totodată. Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, aflat la a doua ediţie, este realizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi compania Tymbark Maspex Romania.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE