More  Raluca Turcan dă din coate

  Există argumente care confirmă că Ralucăi Turcan îi prieşte postura de preşedinte interimar şi din acest motiv nu s-ar supăra dacă Congresul pentru alegerea noii conduceri PNL s-ar amâna până la Calendele greceşti. Aceasta în condiţiile în care alegerile din decembrie trecut au dovedit cât se poate de limpede că partidul a suferit şi suferă în continuare din lipsa acută a unei conduceri eficiente şi mai cu seamă a unui lider carismatic, înţelept şi ferm în fruntea PNL, aflat acum în opoziţie.

  Iată, însă, spre surpriză cvasigenerală, Raluca Turcan dă dovadă că se pricepe la „machiaverlâcuri”, ca nimeni alta, pentru a-şi prelungi statutul interimar.

  Aşa se face că acum anunţă cu seninătate că în urma unei şedinţe cu preşedinţi de organizaţii judeţene ai PNL s-a stabilit ca alegerile în partid să se facă de jos în sus, începând cu baza partidului, de la nivelul fiecărei secţii de votare. Numai că în acest mod lucrurile ar trena, iar Congresul pentru alegerea noii conduceri centrale a PNL s-ar amâna până în iunie. Întrebată de presă cine a avut această stranie iniţiativă, Raluca Turcan a recunoscut: „Eu şi secretarul general”, adică tocmai ce ne-am propus să demonstrăm!

  Strategia egoistă a Ralucăi Turcan este opusul la propunerea cu care venise un grup de liberali apropiaţi de fostul copreşedinte Vasile Blaga. Acesta voia ca alegerile să se desfăşoare de sus în jos, cum se proceda în PDL. Mai întâi era ales preşedintele partidului, apoi urmau alegerile în organizaţiile locale. În această variantă Congresul liberal ar fi avut loc în luna martie. Acum stabilirea datei acestui eveniment este de competenţa Biroului Permanent al PNL. Vom reveni cu alte comentarii.

  Voicu D. Rusu

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE