More  Ar aduce încasări mai mari în faza a doua

  grindeanu

  Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, despre anularea TVA pentru vânzarea de locuinţe, că, dacă întreabă un finanţist ”care stă şi doar adună plusuri şi minusuri”, primul răspuns este că va aduce un minus important la buget, dar că efectele secundare ar fi benefice pentru domeniu şi buget.

  ”Proiectul Legii <<TVA zero>>, care este în Parlament, pentru vânzarea de locuinţe pentru persoanele fizice este un proiect care are susţinerea Guvernului. Sigur că dacă vorbim cu un finanţist, aşa cum îi ştim cu toţii, care stă şi doar adună plusuri şi minusuri, fără să afle efectele secundare, prima impresie este că o să avem un minus important la buget. Dacă, în schimb, vorbim de efectele în întreg domeniul, ceea ce înseamnă un impuls pe această piaţă, ceea ce înseamnă să începem să reducem acel deficit care este de aproximativ un milion de locuinţe noi de care avem nevoie, este unul din puţinele lucruri pe care le putem face în acest domeniu”, a declarat Sorin Grindeanu, la o dezbatere pe teme imobiliare.

  El a mai spus că efectele anulării TVA pentru vânzarea de locuinţe persoanelor fizice se vor cedea în faza a doua, inclusiv prin încasări mai mari. Premierul a mai spus, însă, că va fi nevoie să trimită o notificare Comisiei Europene. “O să mergem pe ceea ce înseamnă paşii legali, ca să fim cât se poate de direcţi. În momentul în care ni se va cere de către Parlament punctul de vedere al Guvernului, îl vom da pozitiv şi susţinem acest proiect. Vom notifica Comisia Europeană, pentru că există regulamente cu TVA diferit şi sunt anumite reguli pe care trebuie să le respectăm. Nu e un lucru nou. Sunt ţări care au TVA diferit, în diverse domenii, aşa că o să respectăm aceste reguli, pentru că susţinem acest proiect de lege”, a precizat Sorin Grindeanu.

  Premierul a mai spus că îşi doreşte impulsionarea domeniului imobiliar. ”Îmi doresc ca acest sector să revină acolo unde era în urmă cu zece ani, când ponderea pe care sectorul imobiliar şi al construcţiilor în economia românească era una importantă”, a menţionat Grindeanu.

  El a apreciat că, printre măsurile luate de Executiv, se numără continuarea programului ”Prima casă” şi eliminarea impozitului pe transferul proprietăţii cu o valoare mai mică decât 450.000 de lei.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE