More  Artistul britanic Ed Sheeran face istorie cu cel de-al treilea album al său, “Divide”

  Ed Sheeran

  Artistul britanic Ed Sheeran face istorie cu cel de-al treilea album al său, “÷” (Divide), care a devenit cel mai rapid vândut album al unui artist masculin din istorie, relatează The Independent.

  “Divide” a debutat pe locul 1 în Official UK Album Charts, cu 672.000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare.

  Potrivit The Independent, “÷” este albumul cu cea mai rapidă vânzare din toate timpurile după “25”, semnat de Adele și “Be Here Now”, al celor de la Oasis — fiind recompensat deja cu două discuri de platină.

  Sheeran a obținut, de asemenea, performanța de a avea nouă cântece în clasamentul Official Singles Chart. În plus, în timp ce “Divide” ocupă prima poziție în UK Albums Chart, cele două albume anterioare ale artistului, “x’ (Multiply) și “+” (Plus) pot fi regăsite pe primele cinci locuri, pe poziția a patra, respectiv, a cincea.

  Ed a devenit totodată primul artist cu toate piesele unui album în top 20, dar și interpretul cu cele mai mari vânzări pe vinil într-o săptămână din ultimii 20 de ani.

  Nu în ultimul rând, unul dintre primele sale două single-uri de pe album, “Shape Of You”, a devenit recent cea mai ascultată piesă din istoria US Top 40, depășind recordurile înregistrate de The Weeknd și de Stormzy pe platformele de streaming.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE