More


  Bugetarii ar putea să primească banii tăiaţi de Guvernul Boc. Propunerea unui deputat PSD

  - Advertisement -

  bani

  Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a depus un proiect de lege care prevede restituirea sumelor de bani pentru toţi angajaţii din sistemul bugetar, după tăierile din 2010. O parte dintre angajaţii la stat şi-au recuperat deja sumele de bani prin decizii judecătoreşti.

  ”Are ca obiect de reglementare eliminarea inegalităţilor salariale rezultate chiar în urma aplicării legii 118/2010, în sensul acordării tuturor angajaţilor bugetari sumele care au fost diminuate din salariul de bază, inclusiv sporurile, indemnizaţiile şi alte şi alte drepturi salariale”, a declarat pentru Mediafax deputatul PSD Tudor Ciuhodaru.

  Până în prezent, doar o parte dintre bugetari şi-au recuperat, în instanţă, drepturile salariale. ”Motivaţia unui astfel de mers legislativ e legată de faptul că aplicarea legii nr.118 din 30 iunie 2010 prin care salariile bugetarilor au fost diminuate cu 25% a fost neunitară. Unele instituţii bugetare au câştigat în instanţă restituirea diferenţelor salariale, altele nu au acţionat Guvernul Boc în instanţă sau nu au câştigat procesele. Pentru repararea acestor diferenţe este necesară unui introducerea unui act normativ care să se aplice în mod egal tuturor categoriilor bugetare ce au intrat sub incidenţa legii nr.118/2010”, explică deputatul Ciuhodaru în expunerea de motive.

  Proiectul prevede ca personalului din sectorul bugetar să i se restituie banii pierduţi în urma tăierilor dispuse în 2010, până la reîntregirea acestora, în 2012. Impactul financiar estimat este de aproximativ 14,4 miliarde de lei. Sursa de finanţare indicată, în expunerea de motive, este suplimentarea cheltuielilor de personal din bugetul general consolidat.

  Susţinerea unei astfel de iniţiative legislative nu a fost încă discutată de coaliţia aflată la guvernare, deşi subiectul a mai fost în discuţie şi în legislatura trecută. ”Va fi probabil o analiză. Este un proiect legislativ pe care l-am iniţiat chiar din sesiunea parlamentară trecută şi este obligaţia fiecărui parlamentar, aflat umil în slujba poporului, să caute soluţii pentru problemele sesizate, iar aceasta a fost una dintre problemele sesizate de mulţi oameni”, a conchis Ciuhodaru.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img