More  Iohannis nu are nevoie de mandat pentru poziţia în faţa UE, dar asta nu exclude o dezbatere

  dragnea

  Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis nu are nevoie de un mandat din partea Parlamentului pentru a susţine poziţia României în faţa UE, el arătând că acest fapt nu trebuie să excludă o dezbatere care să unifice clasa politică în jurul interesului naţional.

  „Preşedintele României nu are nevoie de un mandat din partea Parlamentului pentru a susţine poziţia României în faţa Uniunii Europene. Dar asta nu trebuie să excludă o dezbatere care să unifice clasa politică în jurul interesului naţional”, a scris Dragnea pe contul său de socializare.

  El a arătat că se anunţă vremuri dificile la nivel european, care reclamă unitatea între toţi românii. „Nu e vorba doar de ce face preşedintele în relaţia cu oficialii europeni. Contează cum vor acţiona toţi decidenţii români: Guvernul, partidele politice, europarlamentarii români şi toţi ceilalţi care pot sprijini într-un fel sau altul interesul României la nivel european”, a adăugat Dragnea.

  El a făcut apel la elaborarea unei analize pentru fiecare scenariu privind viitorul UE şi la stabilirea unui mod de reacţie pentru fiecare caz în parte. „Să analizăm împreună fiecare scenariu privind viitorul Uniunii Europene şi să stabilim în mod clar cum vom reacţiona în fiecare caz. Să învăţăm de la cei care au făcut Marea Unire, al cărei centenar urmează să-l sărbătorim anul viitor. Să ieşim din logica păguboasă a conflictelor politice interne, să fim uniţi şi să ne pregătim pentru a apăra interesul naţional, pentru că nimeni altcineva nu o va face în locul nostru”, a mai scris Dragnea.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE