More


  Liviu Dragnea vrea ca Parlamentul să ceară CSAT, SRI şi Parchetului să desecretizeze protocoalele

  - Advertisement -

  dragnea

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a precizat, luni, că a discutat cu omologul său de la Senat, Călin Popescu Tăriceanu, despre posibilitatea ca Parlamentul să ceară CSAT, SRI şi Parchetului să desecretizeze protocoalele.

  „Am vorbit cu domnul Tăriceanu astăzi (luni, n.r.) şi mâine o să ne vedem din nou la Birourile permanente reunite şi o să vedem procedural dacă avem această competenţă ( de a solicita desecretizarea, n.r.). Nu văd de ce nu am avea-o”, a spus Dragnea. „Sigur că da, să cerem, dacă nu e nimic ilegal şi neconstituţional în acele protocoale, de ce să nu fie toată lumea satisfăcută, ca şi curiozitate?”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

  El a arătat că are în vedere trimiterea de către Parlament a unei solicitări oficiale atât către CSAT, cât şi către SRI şi Parchetul General. „(trimitem solicitări n.r.) şi către SRI, şi către Parchetul General, şi către CSAT. Să vedem ce o să mai zică”, a mai spus Dragnea.

  Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni că este de acord “în principiu” cu desecretizarea protocoalelor dintre DNA şi SRI, însă o decizia în privinţa posibilităţii ca Parlamentul să solicite acest lucru va fi luată după o discuţie în Birourile Permanente Reunite. “În principiu, de desecretizare, sigur că sunt de acord dar trebuie să hotărâm împreună, să vedem care sunt documentele şi vă spun exact. Aşa, la modul generic, da, sunt de acord”, a declarat preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img