More  Ministrul Apărării a discutat cu ambasadorul Francois Saint-Paul despre dezvoltarea cooperării militare româno-franceze

  Gabriel Les

  Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, s-a întâlnit marți cu ambasadorul Republicii Franceze la București, Francois Saint-Paul, discuțiile vizând, printre altele, dezvoltarea cooperării militare dintre cele două țări, informează un comunicat al MApN transmis AGERPRES.

  Potrivit MApN, întâlnirea “a constituit un bun prilej pentru reconfirmarea caracterului special al relației bilaterale, prin prisma Parteneriatului Strategic dintre România și Franța”.

  Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe teme de interes reciproc, cu accent pe evoluția situației de securitate în Europa și pe intensificarea cooperării atât în domeniul apărării în cadrul Uniunii Europene și NATO, cât și în context bilateral.

  Au fost discutate prioritățile Uniunii Europene în domeniile apărării și securității, cu sublinierea importanței implementării deciziilor luate la Consiliul UE în formatul miniștrilor de Externe și ai Apărării desfășurat la începutul lunii martie, relevă comunicatul citat.

  De asemenea, a fost confirmat angajamentul pentru consolidarea relațiilor bilaterale în contextul actual de securitate, inclusiv prin identificarea și avansarea unor modalități concrete de dezvoltare a cooperării militare dintre România și Franța, în domenii cum sunt informațiile pentru apărare, pregătirea, instruirea și participarea la misiuni și operații internaționale, forțele pentru operații speciale și cooperarea în spectrul tehnico-militar, precizează MApN.

  Cei doi oficiali au convenit asupra necesității continuării consultărilor cu privire la temele de actualitate la nivel european și la subiectele de interes reciproc de pe agenda cooperării bilaterale în domeniul apărării, indică sursa citată.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE