More


  O sătmăreancă și-a făcut operație de schimbare de sex

  - Advertisement -

  sex

  Autoritățile au de făcut față unei premiere la Satu Mare, o cerere care presupune recunoaşterea schimbării de sex. O femeie s-a transformat în bărbat iar acum dorește să-și facă actele potrivit noului nume și sex.

  O femeie în vârstă de 41 de ani din Satu Mare și-a făcut deja operația de schimbare de sex, fiind diagnosticată cu ”Disforie de gen” (Transsexualitate), astfel că acum este bărbat. Fiind şi cetățean portughez, femeia și-a făcut operația de schimbare de sex în Portugalia. Bineînțeles, odată cu această operație și-a schimbat și numele. La scurt timp după asta, a reușit să obțină și actele portugheze potrivit noului său nume și sex.

  Problema este că acum, în actele oficiale primite de la autoritățile portugheze sătmăreanul este bărbat, iar în cele românești a rămas tot femeie. Astfel că acum se află în țară unde dorește să-și schimbe și aici actele civile. Și acest lucru nu se poate face decât prin instanță. În acest sens, a depus la Tribunalul Satu Mare o cerere pentru a-și putea schimba actele. Cum locul de naștere al ei/lui este Zalău, doar autoritățile de acolo pot face acest lucru, potrivit legii. Astfel că în acte civile (certificat de naștere, carte de identitate etc) trebuie să i se schimbe nu doar numele, ci și sexul, precum și codul numeric personal.

  Având deja acte civile portugheze conform noului său nume și sex, este doar o chestiune de timp până ce și actele civile românești vor fi preschimbate. Atunci femeie va deveni bărbat și în actele civile românești. Este pentru prima dată când autoritățile sătmărene se confruntă cu un astfel de caz. În urma cu mai mulți ani a mai existat o tentativă de acest gen, dar care, în cele din urmă, nu s-a mai materializat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img