More


  Un frizer devenit rapper a câștigat show-ul de talente din Afganistan

  - Advertisement -

  rapper

  Un frizer devenit rapper a fost încoronat marți seară câștigător al show-ului afgan de talente, un concurs menit să ofere publicului un răgaz de la problemele cotidiene din care nu lipsesc luptele cu insurgenții și atacurile cu bombă, relatează Reuters, DPA și AFP.

  Sayed Jamal Mubarez, din minoritatea hazară multă vreme marginalizată, a câștigat telespectatorii cu versurile sale care au redat atât speranța, cât și disperarea tinerilor care își trăiesc viața de zi cu zi în timpul războiului cu militanții talibani, intrat în cel de al 16-lea an.

  Emisiunea “Afghan Star”, realizată după concursurile foarte populare de muzică din lume, și-a derulat în acest an cea de a 12-a ediție la cel mai mare canal privat din Afganistan, Tolo.

  Ediția din acest an a ieșit în evidență după ce o femeie — cântăreața de 18 ani Zulala Hashimi din estul profund conservator al țării — a ajuns în finală pentru prima dată, în ciuda reticenței larg răspândite față de femeile care apar pe scenă.

  Mubarez a câștigat însă concursul marți seară, arătând cât se poate de rapper cu șapca lui roșie de baseball și barba scurtată, scrie Reuters. La anunțarea câștigătorului, Zulala Hashimi a izbucnit în plâns și s-a refugiat în brațele celei mai mari susținătoare a sa, starul pop afgan Aryana Sayeed, președintă a juriului și cea care a încurajat-o pe tânără de-a lungul celor 12 săptămâni cât timp a competiția urmărită de milioane de telespectatori.

  “Sunt atât de fericit… Aș fi fost fericit și dacă Zulala ar fi câștigat, pentru că în Afganistan femeile trăiesc într-o situație plină de restricții. Este o mândrie să o văd pe Zulala în finală și vreau să-i dau acest trofeu”, a declarat cântărețul de 23 de ani după ce și-a primit premiul într-un studio construit în spatele zidurilor cu sârmă ghimpată anti-explozii din enclava diplomatică a Kabulului.

  Concursul s-a desfășurat într-o incintă fortificată, după ce talibanii au provocat anul trecut moartea a șapte angajați ai Tolo în urma unui atac sinucigaș asupra unui minibuz care transporta stafful postului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img