More  “Ați sunat la Ambasada Rusiei”, păcăleală de 1 Aprilie la Moscova

  Farsa-de-1-Aprilie-de-la-MAE-Rusia

  MAE rus a dat dovadă de un mare simț al umorului răspunzând cu o glumă, în ziua mondială a păcălelilor de 1 Aprilie, la acuzațiile Occidentului că ar fi intervenit în alegerile din SUA, sau în procese precum Brexit, relatează EFE.

  Urmând tradiția multor țări, care marchează la 1 Aprilie ziua Păcălelilor, MAE rus a postat sâmbătă pe pagina sa de Facebook un clip în care un robot răspunde automat la trei întrebări puse în engleză și în rusă: “Ați sunat la Ambasada Rusiei. Apelul dv. este important pentru noi”, notează mesajul.

  După care continuă: “Pentru a primi un apel de la un diplomat rus către opozanții dumneavoastră politici apăsați tasta 1.’ “Pentru a utiliza serviciile hackerilor ruși apăsați tasta 2’, se adaugă în mesaj. “Pentru a solicita amestecul în alegeri apăsați tasta 3 și așteptați până la următoarea campanie electorală. Vă rugăm să aveți în vedere că apelurile sunt înregistrate pentru îmbunătățirea calității serviciilor și în scopuri de divertisment”.

  Mesajul, care vine în contextul acuzațiilor la adresa Rusiei privind ingerințele în procesul electoral de anul trecut din SUA, dar și în campaniile electorale desfășurate în statele europene în care au loc alegeri anul acesta, printre care Franța și Germania.

  Clipul a primit în câteva ore peste 50.000 de vizualizări și a fost vizualizat de tot atâtea persoane după ce a fost împărtășit în aceeași rețea de purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

  Zaharova a făcut o altă postare în care a semnalat că un corespondent al unei agenții internaționale a sunat la Departamentul de Informații al Ministerului pentru a cere “o confirmare oficială că videoclipul și robotul automat sunt într-adevăr o păcăleală”.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE