More  De la Miss World la primar al Gibraltarului

  De-la-Miss-World-la-primarie

  După tensiunile din ultimele zile între Spania și Marea Britanie legate de Gibraltar, acest teritoriu britanic situat în sudul peninsulei iberice este din nou subiect de știre: învestirea tinerei Kaiane Aldorino López (30 de ani) în postul de primar, relatează online ziarul spaniol ABC.

  Marți, fosta reprezentantă Miss World 2009 a depus jurământul primind cheile orașului Gibraltar, după încheierea mandatului lui Adolfo Canepa.

  Nu întâmplător tânăra a primit acest post, având în vedere că ea a fost viceprimar în ultimele 18 luni și, datorită frumuseții sale și titlului de Miss World, a devenit o persoană foarte populară și îndrăgită. În asemenea măsură încât organizația Miss World a anunțat că va face o donație de 9.000 de euro spitalului de copii din Gibraltar.

  “Kaiane Aldorino a devenit Miss World și a purtat visurile celor din Gibraltar în întreaga lume (…) Ai fost Miss Gibraltar, apoi Miss World iar acum ești primar”, a declarat prim-ministrul Gibraltarului, Fabián Picardo în timpul ceremoniei.

  În discursul de învestire, fostul fotomodel nu a ezitat să-și spună deschis părerea despre controversa suscitată de acest teritoriu disputat de Spania și de Marea Britanie: “Sunt mândră că sunt britanică. Gibraltarul este și va rămâne britanic. De ce ne-am dori să schimbăm steagul?”, a declarat ea ziarului Daily Mail. “Sunt vremuri dificile. Nu vom da înapoi”, a precizat ea.

  Prin această învestire, Kaiane Aldorino devine nu doar cea mai frumoasă, dar și cea mai tânără persoană care ocupă funcția de primar al capitalei Gibraltarului.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE