More  O ilustrație rară din benzile desenate Tintin, vândută la licitație cu 753.000 de euro

  ilustratie-Tin-Tin

  O ilustrație rară din benzile desenate Tintin, scoasă din albumul ‘Tintin en Amérique’, a fost vândută cu 753.000 de euro, sâmbătă la licitația organizată la Paris de Artcurial, potrivit casei de licitații citată de AFP.

  Desenul original (21 x 15 cm) realizat în tuș de artistul Hergé, însoțit de o gamă de culori pe calc unul din cele patru desene colorate incluse în ediția în negru-alb din 1937, era estimat la între 600.000 — 700.000 de euro.

  Desenul îl reprezintă pe Tintin cu un pistol în mâna dreaptă, urcând într-un taxi în plină viteză, pe străzile din Chicago în urmărirea răufăcătorilor.

  “Aceasta demonstrează stabilitatea pieței Hergé, colecționarii sunt în continuare interesați de cele mai frumoase piese”, a declarat Eric Leroy, expert al departamentului de benzi desenate al casei Artcurial. Desenele în culori realizate în versiunile fără text sunt foarte rare pe piață.

  Desenul a fost achiziționat sâmbătă de “un cumpărător european”, a precizat Artcurial într-un comunicat. Un desen realizat de Hergé în 1942 pentru ziarul belgian Le Soir, reprezentându-l pe micului reporter cu șuvița blondă și pe căpitanul Haddock cu sabia în mână, a atins suma de 67.600 de euro, ‘un record’ pentru o ilustrație de acest tip, potrivit lui Leroy. Desenul realizat în tuș negru avea prețul de pornire de între 15.000-20.000 de euro.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE