More


  Obiectivul meu este să finalizăm MCV înainte ca România să preia preşedinţia UE

  - Advertisement -

  Primul ministru, Sorin Grindeanu a declarat joi că doreşte ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) să fie ridicat înainte ca România să preia preşedinţia UE.

  “Am abordat probleme importante, de actualitate, care se regăsesc pe agenda UE. Obiectivul meu este să finalizăm MCV înainte ca România să preia preşedinţia UE. Este o chestiune de prestigiu,la care ţin foarte mult. Îmi doresc ca la sfârşitul lui 2017 să avem un raport final pozitiv, care să pună capăt acestui mecanism. Nu vom face nici un pas înapoi care să garanteze un act de justiţie corect. Economia României nu poate creşte fără încrederea investitorilor că bani lor sunt protejaţi de un sistem juridic eficient. Este în interesul cetăţenilor dar şi al sectorului privat să avem un sistem juridic eficient şi accesibil”, a declarat premierul, Sorin Grindeanu, în conferinţa de presă comună cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a vut loc joi, la Palatul Victoria.

  Grindeanu a spus că aceste obiective nu sunt un scop în sine pentru a înlătura MCV, ci sunt bune pentru întreaga societate.

  “Am avut discuţii care continua între reprezentanţii guvernului şi CE.Nu am nici un semn de întrebare că Parlamentul nu va veni în întâmpinare pentru a atinge aceste obiective”, a adăugat şeful guvernului.
  Modificările la Codurile Penal şi de Procedură Penală, aflate în dezbatere publică vor fi trimise la Parlament doar după ce acest proces sa va fi încheiat, “indiferent cine le solicită”, a declarat joi premierul Sorin Grindeanu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img