More  Olguța Vasilescu: Depunem Legea salarizării la Parlament, după ce o semnează și senatorii

  olguta-vasilescu

  Legea salarizării bugetarilor va fi depusă azi la Parlament, după ce va fi semnată și de senatori, a scris, vineri seara, pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Olguța Vasilescu.

  “Luni,( nr azi) depunem legea la Parlament, după ce o semnează și senatorii. Sunt convinsă că această lege va fi foarte apreciată de cei care au salarii mici și au fost nedreptățiți timp de 25 de ani, așa cum sunt convinsă și că ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă că o vor aprecia și cei cu salarii mari, care vor vedea ce creșteri au și ei. Mai puțin bugetarii de lux. Puțini. Dacă vor comenta, poate că toată lumea va fi interesată și ce salarii au în plată. Dar știu că nu o vor face. Nicio familie ocupațională nu va fi afectată, în ansamblu. Nici Justiția, unde creșterile sunt semnificative”, a scris Olguța Vasilescu.
  Aceasta s-a arătat “amuzată” de criticile aduse legii, deși cei mai mulți nu au văzut proiectul, și a făcut referire și la nemulțumirea sindicatului din Ordine Publică legată de creșterea salariilor cu doar 5% de la 1 iulie.
  “Azi, sindicatele din Ordinea Publică sunt revoltate că primesc doar 5%, iar Apărarea 20%, de la 1 Iulie. Dar nu am auzit pe nimeni să se revolte că soldații, în anul de grație 2017, au solda de 750 lei, deși fac parte din aceeași familie ocupațională cu Ordinea Publică, iar Ordinea Publică mai primește de la 1 Ianuarie 2018 încă 25 la sută. La fel ca și Armata, care abia atunci se apropie binișor de Ordinea Publică. Până atunci, mă amuz văzând la tv câtă dezlănțuire de forțe s-a iscat împotriva unei legi pe care cei mai acerbi critici recunosc că nici măcar nu au văzut-o. Astăzi, un lider de Confederație, care nu apreciază creșterile de salarii, deși rostul lui pe funcție e chiar acela de a se bate pentru asta, spunea senin: “N-am citit-o, nu știu ce scrie acolo, dar sunt sigur ca e proastă legea. Și trebuie să fim atenți și la semnalele FMI”. Ce să mai comentezi la asta? Concluzia? Să demisioneze ministrul care are tupeu să majoreze salariile, că Ialomițianu, când a tăiat 25 la sută, a fost declarat “Omul anului” de reviste străine, a fost lăudat de FMI, iar liderii de sindicat care azi arată cu degetul n-au piuit măcar. Le mulțumesc liderilor de sindicat care m-au sunat azi ca să îmi spună să nu cumva să îmi treacă prin cap să nu depun legea! Ei merită respectul meu și al celor pe care îi reprezintă”, a mai scris ministrul Muncii pe Facebook.

  Federația Sindicală a Polițiștilor și Personalului Contractual (FSNPPC) a cerut vineri demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pe motiv că solicitările Federației au fost sfidate, iar proiectul Legii unitare de salarizare ar urma să legifereze un abuz împotriva polițiștilor și personalului contractual.
  “Dată fiind situația creată, precum și faptul că solicitările sindicatelor reprezentative în domeniul ordinii publice au fost sfidate de către ministerul de resort, prin aceea că proiectul Legii unitare de salarizare ar urma să legifereze un alt abuz împotriva polițiștilor și a personalului contractual, FSNPPC solicită demisia doamnei Lia Olguța Vasilescu din funcția pe care o ocupă în Guvern”, a declarat președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă într-un comunicat remis AGERPRES.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE