More


  Grindeanu: Creșterea economică de 5,7% – o confirmare a faptului că măsurile luate de Guvern sunt corecte

  - Advertisement -

  grindeanu

  Creșterea economică de 5,7% înregistrată în primul trimestru al anului 2017, comparativ cu primul trimestru din 2016, este o confirmare a faptului că măsurile luate de Guvern sunt cele corecte, afirmă premierul Sorin Grindeanu.

  Această creștere economică depășește așteptările analiștilor și ale organismelor internaționale — FMI, BM, CE.
  “România a înregistrat astfel, în primul trimestru al acestui an, cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană potivit datelor publicate de Eurostat “, se arată în comunicat.
  Potrivit sursei citate, Guvernul va continua să susțină tendința de creștere economică prin stimularea investițiilor publice, accelerarea atragerii de fonduri europene și îmbunătățirea colectării și reducerii evaziunii fiscale.
  Creșterea economică este și rezultatul încrederii mediului de afaceri în măsurile economice anunțate de Guvern pentru perioada următoare — între care Legea prevenției, înființarea Fondului Suveran de Investiții—, dovedită inclusiv prin indicatorii de încredere calculați de Comisia Europeană, se menționează în counicat.
  “Pentru 2017, ne-am propus să atragem fonduri europene consistente în economia românească, respectiv 5,2 miliarde euro. Totodată, monitorizez personal, prin întâlniri de lucru săptămânale, îmbunătățirea colectării și combaterea evaziunii fiscale. Sunt pârghii prin care susținem ritmul de creștere economică, astfel încât evoluția economiei să fie resimțită în viața de zi cu zi a românilor”, afirmă Grindeanu.
  Conform Guvernului, rata creșterii economice de 5,7%, mai mare decât cifra estimată pentru întreg anul 2017, respectiv 5,2%, a fost anticipată de alte evoluții din economie.
  Astfel, exporturile au ajuns la un maxim istoric record în martie 2017, respectiv 5,7 miliarde euro, iar în primele 4 luni ale anului s-au creat peste 100.000 de noi locuri de muncă stabile.
  “Producția industrială are rate de creștere ridicate — o evoluție pozitivă are industria prelucrătoare/industrii medium și high tech”, se mai arată în comunicat, precizându-se, totodată, că rata șomajului se află “la un minim istoric de după 1989”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img