More


  Guvernul Tudose a depus jurământul la Palatul Cotroceni

  - Advertisement -

  minstri-1abinetul condus de Mihai Tudose a depus jurământul la Palatul Cotroceni, după ce Parlamentul a dat votul de încredere, 275 de voturi fiind în favoarea noului Executiv.

  Noul Guvern Tudose a primit ieri votul de învestitură în Parlament. Vechii şi noii miniştri au fost audiaţi în procedură rapidă şi au fost validaţi de comisii. UDMR a anunţat că va susţine la vot noul guvern.

  Tudose: După jurământ mă voi duce la Palatul Victoria; Mergem să preluăm Guvernul, nu să ne certăm
  Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că după jurământul de la Cotroceni va merge la Palatul Victoria pentru a prelua guvernarea de la fostul şef al Executivului Sorin Grindeanu.
  “Astăzi după jurământ mă voi duce la Palatul Victoria pentru acest act de predare-primire. Începând cu seara aceasta până mâine dimineaţă la ora 09:00 toată lumea trebuie să fie la muncă. Mergem să preluăm Guvernul, nu să ne certăm, să ne jucăm”, a declarat Mihai Tudose, întrebat dacă va lămuri cu Sorin Grindeanu problema Fondului Suveran de Investiţii.
  Noul Guvern Tudose a primit ieri votul de învestitură în Parlament. Vechii şi noii miniştri au fost audiaţi în procedură rapidă şi au fost validaţi de comisii. UDMR a anunţat că va susţine la vot noul guvern. Schimbări majore au intervenit în programul de guvernare care vor afecta mediul de business, astfel încât din ianuarie 2018 impozitul pe profit va fi aplicat pe cifra de afaceri.
  Guvernul Mihai Tudose a fost votat de Parlament. Potrivit unor surse politice, Cabinetul Tudose a obţinut 275 de voturi, având nevoie de 233 de voturi ale aleşilor pentru a obţine susţinerea majorităţii.
  275 de aleşi au votat joi după-amiaza pentru susţinerea Cabinetului Tudose, în timp ce 102 parlamentari au fost împotriva noului Guvern.
  Premierul desemnat Mihai Tudose a declarat, miercuri, în discursul pe care l-a ţinut la Parlament, că noul guvern şi-a sporit forţele, în câteva funcţii de miniştri fiind oameni de la vârful partidului, oameni cu greutate şi cu experienţă.
  “Scopurile mari rămân intacte – ceea ce am promis în campanie va fi realizat! Noul guvern şi-a sporit, după cum vedeţi, forţele. Sunt acum în câteva poziţii de miniştri oameni de la vârful partidului, oameni cu greutate şi cu experienţă. Asta arată că PSD îşi asumă în mod clar, cert, în cel mai mare grad responsabilitatea politică asupra programului. Guvernului îi va fi mai uşor să stăpânească administraţia centrală, să comunice cu partidul, să fie mai bine reprezentat politic. Guvernul va fi mai eficient”, a declarat premierul desemnat Mihai Tudose.
  El a mai spus că a fost propus în funcţia de premier pentru a da un impuls în special investiţiilor şi creşterii veniturilor la buget.

  Florin Iordache: Noul lider al Grupului PSD va fi deputatul Ioan Munteanu
  Deputatul PSD Florin Iordache a anunţat, joi, în plenul reunit al Parlamentului, că Ioan Munteanu va fi noul lider al deputaţilor PSD, funcţie deţinută până de curând de Marcel Ciolacu, propus vicepremier fără portofoliu în Guvernul Mihai Tudose.
  “Vă anunţ că Ioan Munteanu va fi noul lider al Grupului PSD”, a declarat deputatul social-democrat Florin Iordache, în plenul reunit al Parlamentului.
  Ioan Munteanu a fost ales deputat în circumscriptia electorala nr.29 Neamţ. Acesta deţine şi funcţia de preşedinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor.
  Funcţia de lider de grup a fost deţinută până de curând de deputatul PSD Marcel Ciolacu, propus vicepremier fără portofoliu în Guvernul Mihai Tudose.

  Noul program de guvernare: Statul va înfiinţa o bancă de dezvoltare şi investiţii
  „Cel târziu la 1 ianuarie 2018 vom înfiinţa o Bancă de Dezvoltare şi Investiţii”, prevede, între altele, noul program de guvernare.
  La rândul său, CEC Bank îşi va extinde aria de acţiune pentru IMM-uri şi în domeniul agriculturii, astfel încât instituţia să poată să susţină programele naţionale dezvoltate în parteneriat cu Guvernul României, dar şi pentru a putea finanţa mult mai mult întreprinderile mici şi mijlocii din IT, turism, construcţii, servicii, industria prelucrătoare, meşteşuguri etc., precum şi fermierii sau pe cei care doresc să investească în agricultură.
  În acest sens, mai prevede programul, „CEC-ul isi va extinde reţeaua astfel încât la 1 ianuarie 2020 să aibă o reţea reprezentativă de filiale la nivel rural”.
  Concomitent, statul român va simplifica procedurile pentru obţinerea garanţiilor date de către fondurile de garantare existente în prezent. Aceste fonduri de garantare, la rândul lor, vor fi capitalizate pentru a putea susţine programele publice incluse în programul de guvernare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img