Ministrul Tineretului și Sportului susține necesitatea adoptării Legii sponsorizăriiMinistrul Tineretului și Sportului, Marius Alexandru Dunca, atrage atenția asupra nevoii adoptării în regim de urgență a unei legi a sponsorizării, care ar putea rezolva o parte din problemele de finanțare a performanței în sport.

“Trebuie să vorbim și de Legea sponsorizării, pentru că am dat o șansă sportului să poată fi finanțat de la bugetele locale, dar trebuie să ne gândim și la mediul de afaceri, să facem o lege a sponsorizării mai clară, mai transparentă. Legea sponsorizării am dat-o spre mediul de afaceri să o facă, să văd cum o văd ei, după care vorbim de Legea sportului”, a declarat vineri, la Botoșani, Marius Dunca.

În același timp, el a subliniat necesitatea prioritizării federațiilor sportive, astfel încât finanțarea să fie direcționată în special către ramurile sportive care obțin performanțe în competițiile internaționale.

“Trebuie să prioritizăm federațiile, trebuie să luăm în calcul și federații care au potențial, federații olimpice, trebuie să fim atenți și la ce înseamnă sportul de masă și cum îl încurajăm, dar ați văzut că întotdeauna suntem evaluați la Jocurile olimpice sau campionatele mondiale. O să prioritizăm federațiile unde avem și am avut rezultate, unde am fost primii, unde mai avem antrenori de la care să învățăm. Cu siguranță vor fi primele federații. Asta doar după ce iese și legea sponsorizării”, a precizat Dunca.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts