More


  Tăriceanu: ALDE își păstrează aceiași patru miniștri în Guvernul Tudose; joi – votul de încredere al Parlamentului

  - Advertisement -

  tariceanu

  ALDE își păstrează cei patru miniștri și în Guvernul Tudose: Grațiela Gavrilescu – viceprim-ministru și ministru al Mediului, Teodor Meleșcanu – ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu – ministrul Energiei și Viorel Ilie – ministrul pentru Relația cu Parlamentul, a anunțat marți președintele formațiunii, Călin Popescu-Tăriceanu, după ședința Biroului Politic al ALDE.

  “Decizia pe care am luat-o este de a păstra aceeași participare, numeric vorbind, vom avea patru miniștri în viitorul guvern, care vor ocupa exact aceleași portofolii pe care le-au ocupat și acum. Aceasta este propunerea pe care noi am aprobat-o și pe care o vom face prim-ministrului. Cu alte cuvinte: Grațiela Gavrilescu — viceprim-ministru și ministru al Mediului, Teodor Meleșcanu — ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu — ministrul Energiei și Viorel Ilie — ministrul pentru Relația cu Parlamentul”, a precizat Tăriceanu, la Parlament.

  Potrivit acestuia, viitoarea echipă guvernamentală se va prezenta joi în Parlament pentru învestitură.

  “Am avut o scurtă reuniune cu Biroul Politic Central al ALDE pentru a formaliza, conform obligațiilor statutare, propunerile de miniștri în viitorul guvern. Mihai Tudose a fost desemnat prim-ministru și urmează să își formeze echipa guvernamentală și se va prezenta în Parlament joi după-amiază cu programul de guvernare și cu membrii echipei guvernamentale pentru a primi votul de încredere al Parlamentului. Era normal, ca în această perspectivă, ca membri ai coaliției de guvernare, să luăm deciziile cu privire la participarea noastră în viitorul guvern”, a explicat Tăriceanu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img