More


  Finanțare de peste 650 de milioane de lei pentru județul Satu Mare

  =

  finantare

  Județul Satu Mare a primit, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) o finanțare de peste 650 de milioane lei.

  ”Este cea mai mare alocare de fonduri prin PNDL pentru județul Satu Mare: am primit finanțare în valoare de peste 650 de milioane de lei, prin care vom dezvolta comunele județului Satu Mare”, a afirmat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

  Practic, toate unitățile administrativ teritoriale au obținut finanțări pentru o mare parte din proiectele depuse. În total, vorbim de aproape 120 de proiecte de dezvoltare.

  PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

  Cea de-a doua etapă a programului finanțează 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img