More


  Ministrul Apărării a vorbit despre cele două decenii de Parteneriat Strategic cu SUA cu o delegație a Consiliului Atlantic

  - Advertisement -

  Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a avut marți o întrevedere cu o delegație formată din foști ambasadori ai Statelor Unite ale Americii în Europa de Est, condusă de Damon Wilson, președintele executiv al Consiliului Atlantic al SUA, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) transmis AGERPRES.

  Această zi, la 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România — SUA. A fost subliniat faptul că, pe dimensiunea de apărare, cooperarea cu SUA în cadrul Parteneriatului Strategic a contribuit în mod direct la consolidarea profilului euroatlantic al României și rămâne esențială în actualul mediu complex de securitate regional și internațional, precizează sursa citată. Ca expresii concrete ale cooperării solide în plan militar între cele două națiuni, ministrul Apărării Naționale a evidențiat capabilitatea de apărare împotriva rachetelor balistice de la Deveselu, proiectarea și construcția Forțelor Speciale românești, hub-ul multi-nodal de transport de la Mihail Kogălniceanu, precum și programul complex de antrenament și pregătire în comun.

  În acest context, partea română a transmis aprecieri referitoare la proiectul inițiat de către organizație, în colaborare cu Universitatea Națională pentru Apărare “Carol I”, pe tema Mării Negre, care a generat o serie de dezbateri de substanță despre importanța securității în regiune, în deplină concordanță cu deciziile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia.

  Ambele delegații au apreciat nivelul excelent al cooperării între cele două armate, atât în teatrele de operații, cât și în procesul de instrucție și pregătire militară, opinia comună fiind că, în viitor, această relație solidă de parteneriat va fi aprofundată și consolidată.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img