More


  Puştiul de 11 ani cu un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein sau Stephen Hawking

  =

  Pusti cu IQ mare

  Un băiat de 11 ani din Reading, Anglia, a obţinut un scor de 162 la testul de IQ, cu două puncte mai mult decât Albert Einstein şi Stephen Hawking, scrie BM.

  Albert Einstein este recunoscut pentru mintea lui strălucită şi coeficientul de inteligenţă greu de depăşit. Cu toate acestea, un puşti din Reading, Marea Britanie, a reuşit să obţină un scor mai bun decât celebrul fizician. Arnav Sharma a obţinut 162 de puncte (scor maxim pentru acest test) la testul de IQ, cu două puncte mai mult decât Einstein şi decât Hawking.

  Potrivit The Independent, băiatul a dat testul fără a avea vreo pregătire şi fără să mai fi văzut vreodată cum arată un test Mensa. Nota obţinută, care măsoară în principal capacitatea raţionamentului verbal, îl situează pe tânăr în rândul celor 1% în privinţa IQ-ului.

  “Testul Mensa este destul de greu şi nu foarte mulţi oameni reuşesc să-l ia. Nu m-am pregătit pentru examen deloc şi nu am avut emoţii. Mi-a luat cam 2 ore şi jumătate să termin testul”, a mărturisit băiatul.

  De-a lungul anilor mai mulţi copii au obţinut scoruri impresionate (de peste 160 de puncte) la diferite teste de măsurare a inteligenţei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img