More


  Salariul minim de 2000 de lei, o greşeală rostogolită în spaţiul public

  - Advertisement -

  dragnea

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni că Guvernul nu va impune un salariu minim de 2000 de lei, afirmând că această informaţie s-a rostogolit “dintr-o greşeală” în spaţiul public.

  “Nu va fi impus de Guvern salariul minim de 2000 de lei. Nu există aşa ceva. Probabil dintr-o greşeală s-a tot rostogolit asta în spaţiul public. Noi avem în program 1.450 în 2017, 1.550 anul viitor, 1.650, 1.750. Probabil la anul, printr-o nouă prezentare, salariul brut să fie egal cu cheltuiala totală a angajatorului, ceea ce înseamnă două noţiuni diferite, dar, salariul minim, aşa cum ştie toată lumea, va creşte cu 100 de lei”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

  Dragnea a afirmat că impozitul pe gospodărie nu va fi aplicat, acesta fiind “compromis”, însă impozitul pe venitul global ar putea fi aplicat de anul viitor ca parte a unui pachet de măsuri care să schimbe sistemul de impozitare.

  “Din 1 ianuarie 2018 nu mai poate rămâne acel impozit pe gospodărie pentru că el a fost compromis din cauza sau datorită întârzierilor din ultimele luni de zile, în schimb, impozitul pe venitul global sau globalizarea veniturilor este o opţiune care în continuare este importantă pentru noi, care poate sau nu să fie aplicată anul viitor, dar într-un pachet mai mare de schimbare a sistemului de impozitare, care să elimine biocraţia şi care să producă mai multe venituri pentru români”, a mai spus Dragnea.

  Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că nu vor fi adoptate noi taxe şi nici nu vor fi modificate procedurile de impozitare pentru companii. “Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români. (…) De asemenea, nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deservicii unor companii cinstite. (…) Nu renunţ la nimic din ceea ce am vorbit în campania electorală”, a conchis Dragnea.

  Programul de guvernare asumat de PSD după căderea Guvernului Grindeanu aduce schimbări majore pentru bugetari şi companii, în ceea ce priveşte salariul minim, cota de TVA, impozitarea şi CAS-ul. Potrivit documentului, salariul minim brut va creşte la 2.000 de lei în 2018, 2.200 lei în 2019 şi 2.400 lei în 2020. Totodată, el va fi diferenţiat pentru cei cu studii superioare, de 2.300 lei în 2018, 2.640 lei în 2019 şi 3.000 lei în 2020.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img