More


  Adunarea Parlamentară a NATO, a 63-a sesiune anuală

  =

  NATO (1)

  În perioada 6 – 9 octombrie, Palatul Parlamentului a găzduit cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO. Acest eveniment a presupus o serie de întruniri în comisii, de întâlniri de lucru, niște concluzii și rezoluții care au fost adoptate.

  Contribuția României la NATO, apreciată
  În contextul dezbate-rilor care au avut loc în cadrul Adunării NATO, România a fost apreciată pentru contribuția sa activă și semnificativă. “Am participat, după două zile de activități în comisii, la sesiunea plenară prilejuită de cea de-a 63-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO. În cadrul acestui eveniment, prin discursul ținut de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a subliniat importanța pe care o acordă țara noastră relației cu partenerii transatlantici. Totodată, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat contribuția importantă a României la Alianța Nord-Atlantică, remarcând participarea țării noastre la misiunile din Kosovo și Afganistan și alocarea de către România a 2% din PIB pentru apărare” – a declarat deputatul PSD Ioana Bran.

  NATO

  Câteva concluzii ale Adunării Parlamentare NATO
  Printre concluziile în urma discuțiilor prilejuite de Adunarea Parlamentară NATO de la București se numără și faptul că o colaborare mai eficientă între Uniunea Europeană și NATO este dezirabilă. “Au fost delegații din toate statele membre, undeva pe la vreo 450 de persoane. Adunarea Parlamentară NATO și dezbaterile care au avut loc în cadrul comisiilor în decursul zilelor și în ultima ședință plenară de luni, au impus o serie de concluzii, printre ele fiind și faptul că între NATO și Uniunea Europeană ar trebui să existe o cooperare mai strânsă. S-a discutat de asemenea și despre modul de abordare a regiunii Marea Neagră. Palatul Parlamentului și România, implicit, au găzduit ultima dată în 2009 acest eveniment. Este un eveniment important pentru relația României cu celelalte state membre, modul cum suntem percepuți de către ceilalți și noi sperăm că am reușit să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, deoarece pregătirea a fost una foarte strictă și riguroasă” – a explicat parlamentarul Ioana Bran.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img