More


  Cea mai mare afacere din istoria României: Investiţia de 1,7 miliarde de euro din jurul Băneasa Shopping City. Va fi un “oraş” de sine stătător

  =

  1-baneasa-shopping-city-day

  Cele 125 de hectare din totalul de 200 ha din Băneasa controlate de compania Băneasa Developments s-ar putea transforma în următorii 10 ani în noi proiecte comerciale, rezidenţiale şi de birouri, afirmă compania.

  Băneasa Developments susţine că vrea să demareze în perioada următoare un proiect imobiliar gigant de 1,7 miliarde de euro ce va transforma zona din jurul mallului Băneasa Shopping City şi Am­basadei Statelor Unite ale Americii într-un oraş de sine stătător.

  Din total, aproape 1,1 mld. euro vor merge către dezvoltările rezidenţiale, cu o suprafaţă totală de 1,154 mil. mp, suficient pentru 15.000 de locuinţe, acesta fiind cel mai mare proiect de acest gen anunţat vreodată în România.

  „În cadrul proiectului Băneasa, terenul disponibil este de aproximativ 125 ha, pe care se va dezvolta o platformă în următorii 10 ani cu scopul de a avea cel mai mare proiect mix-use din CEE. Din această suprafaţă, 5 ha re­prezintă dezvoltarea ulterioară a zonei de retail/comercial, în cadrul Băneasa Develop­ments“, a spus George Argentopoulos, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băneasa Developments.

  Date din piaţă spun că Băneasa Develop­ments doreşte să extindă partea din spate a mallului cu noi zone de „entertainment for kids“ dar şi branduri noi, iar extinderea ar urma să crească atractivitatea pentru zona respectivă şi pentru viitoarele proiecte rezidenţiale.

  Mega proiectul ce ar putea schimba complet zona de nord a Bucureştiului vine în contextul în care Gabriel Popoviciu, unul din acţionarii Băneasa Develop­ments, este în prezent reţinut la Londra, ca urmare a condamnării la 7 ani de închisoare pentru tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren al Universităţii de Ştiinţe Agronomice Bucureşti, tocmai terenul pe care a fost dezvoltat Băneasa Shopping City şi pe care acum se plănuieşte extinderea.

  Citiţi mai multe pe zf.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img