More

    FOTO. Pataki Csaba a fost reales ca președinte al organizației județene UDMR

    Marți după masa a avut loc ședința delegaților din județul Satu Mare al UDMR, cel mai înalt forum decident pe plan județean. La ședință au fost prezenți reprezentanții fiecărei organizații din județ, politicieni precum și partenerii din organizația de femei și de tineret. Din partea conducerii de nivel național al Uniunii a fost prezent președintele executiv Porcsalmi Bálint și Novák Levente, consilierul președintelui UDMR Kelemen Hunor.

    ”2018 va fi un an greu, dar ne conferă și posibilitatea de a aduce argumente noi, de a crea parteneriate și pentru a pune bazele unui dialog constructiv cu societatea majoritară. Trebuie să aducem la cunoștința publicului larg cum am contribuit noi, maghiarii la dezvoltarea României în ultimii 100 de ani. Trebuie să le explicăm cine suntem, în care direcție ne îndreptăm, care sunt valorile noastre. Să nu ne fie frică, trebuie să fim deschiși” – a declarat Porcsalmi Bálint, președinte executiv UDMR.

    După mesajele de deschidere au urmat procerdurile administrative și rapoartele membrilor aleși în funcții, acest forum având dreptul de a însuși sau de a refuza raportul de activitate, poate stabili chiar și sancțiuni. Președintele de ședință Kereskényi Gábor, în cadrul raportului prezentat a punctat: ”dacă lucrurile nu decurg conform așteptărilor, nu numai președintele județean sau cel executiv sunt de vină, ci toți care suntem prezenți aici în sală: delegați, reprezentanți naționali sau locali, toți. Pataki Csaba are tot sprijinul meu pentru continuarea mandatului, dar este nevoie de o organizație unită, dinamică pentru a răspunde la așteptările cetățenilor”.  Au prezentat raport deputații Erdei D. Istvan și Magyar Lorand, senatorul Turos Lorand, liderul grupului de consilieri județeni Kovács Máté precum și alți membri.

    Una dintre cele mai importante decizii luate o constituie modificarea statutului, cu scopul de a fi în concordanță cu cel național, însă cel mai important punct era alegerea președintelui județean: pentru această funcție doar Pataki Csaba a depus dosarul de candidatură, în urma votului exprimat 264 de reprezentanți din 274 au votat pentru continuarea mandatului.

    ”Este și o responsabilitate mare, reprezentarea comunității în politica și administrația ”zilnică” este și o provocare pentru mine. Faptul că astăzi v-ați prezentat aici în număr atât de mare, ne este o dovadă clară că suntem interesați de soarta comunității. Simțind această putere, acest avânt nou, îmi doresc eficientizarea muncii în echipă pentru viitor. Rezultatul de astăzi este la fel, victoria unei echipe, al unei convingeri comune că lucrurile se pot îmbunătăți doar prin lucru în echipă” – a încheiat președintele proaspăt reales Pataki Csaba.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE