More


  FOTOGALERIE. Drapel tricolor, ridicat într-un bastion al românismului: Scărișoara Nouă

  - Advertisement -

  Un impresioant drapel tricolor a fost ridicat astăzi într-un bastion al românismului în extremitatea de vest a județului Satu Mare.

  Cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a participat azi la mănăstirea Scărișoara la inaugurarea și sfințirea catargului și drapelului României amplasat în vecinătatea lăcașului de cult.

  “În anul centenarului Marii UNIRI cred că am putea să adaptăm vorba veche din bătrâni „Nu e om cine n-a sădit un pom” și să spunem „Nu e român adevărat cine nu ridică măcar o dată tricolorul” indiferent că e mare sau mic, materialul din care este făcut sau că îl punem acasă, pe mașină sau în altă parte.

  Am ales să ridic acest drapel aici lângă mănăstire, la hotarul de nord vest al țării deoarece, de-a lungul istoriei zbuciumate a poporului român, Crucea a stat mereu alături de Tricolor. Îi mulțumesc arhimandritului Timotei Bel stareţul Mănăstirii Scărişoara şi exarh al Mănăstirilor din Eparhia Maramureşului şi Sătmarului pentru deschidere și pentru ajutor.” a spus prefectul.

  Catargul a fost realizat din contribuția personală a prefectului Darius Filip și are o înălțime de 9 metri.

  LA MULȚI ANI, ROMÂNI! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img