More


  Marea Unire a Oșenilor. Duplex Negrești Oaș – Paris de Ziua Națională a României

  - Advertisement -

  Ziua Națională a României va fi sărbătorită în acest an la Negrești-Oaș printr-un spectacol excepțional și un duplex Negrești Oaș – Paris, realizat în premieră.

  Prin proiectul Marea Unire a Oșenilor, în acest an Ziua Națională a României va fi sărbătorită în paralel, atât la Negrești-Oaș, cât și la Paris.

  Astfel, la invitația primită din partea Ambasadei României în Republica Franceză, orașul Negrești-Oaș va participa la organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României la Paris,  în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, cu următoarele momente:

  • Expoziție de fotografie: Frumoasa satului, cuprinzând 10 printuri cu portrete de mirese din Țara Oașului, realizate de fotograful Remus Țiplea;
  • Expoziție meșteșugărească și gastronomică Țara Oașului: 2 standuri meșteșugărești de podoabe tradiționale, păpuși oșenești, port popular, produse ceramice și 2 standuri cu produse gastronomice locale (cârnați, slănină, cozonaci, colaci, pălincă etc.), cu participarea meșteșugarilor Floare Finta, Floare Hotca, Ana Mare, Maria Finta și a producătorilor Silviu și Teodora Zetea;
  • Muzică și tradiții din Țara Oașului, cu participarea interpretelor de muzică tradițională din Oaș Maria Petca-Poptean și Maria Tripon, acompaniate de ceterașii Vasile Solomon și Doru Dejeu.

  La Negrești-Oaș, vineri, 1 decembrie, începând cu ora 12:00, la Monumentul dedicat Eroilor Neamului, situat în parcul central al oraşului, manifestările se vor desfășura după următorul program:

  • Intonarea imnului naţional al României
  • Desfăşurarea ceremonialului religios oficiat de preoţii slujitori din Negreşti-Oaş
  • Mesajul primarului pentru 1 Decembrie – Ziua Naţională a României şi a românilor de pretutindeni
  • Ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori
  • Duplex Negrești-Oaș – Paris – mesajul comunității oșenești din Paris
  • Moment muzică patriotică – PETRICĂ MUREŞAN
  • Momente artistice – elevii de la instituţiile de învăţământ din oraş
  • Moment muzică patriotică – PIONIERII

  Pe toată durata evenimentului pe ecranul de proiecţie vor rula imagini de la manifestările organizate de orașul Negrești-Oaș la Ambasada României în Republica Franceză.

  Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, adresează negreștenilor și cetățenilor din întreaga Țară a Oașului invitația de a participa la manifestările organizate la Negrești-Oaș, iar oșenilor din Paris invitația de a celebra împreună Ziua Națională în capitala Franței.

  Parteneri ai evenimentului sunt Consiliul Județean Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultura Negrești-Oaș și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș.

  Evenimentul este organizat în cadrul proiectului ”MAREA UNIRE A OȘENILOR”, finanțat prin Programul anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile, sesiunea II, din bugetul propriu al județului Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img