More


  FOTOGALERIE. Regele în Mihai, în vizită istorică la Satu Mare. A rămas în inimile sătmărenilor

  - Advertisement -

  Puțini sătmăreni știu sau își mai aduc aminte că Majestatea sa Regele Mihai I al României a făcut o vizită istorică la Satu Mare.

  Regele României a ajuns în orașul de pe malurile Someșului în anul 1997 și s-a produs la invitația conducerii de atunci a Organizației Județene Satu Mare a Partidului Național Țărănesc Creștin și Democrat.

  Printre cei care l-au întâmpinat pe Majestatea sa Regele Mihai I al României au fost dr. Flaviu Simu, deputatul de Satu Mare de la acea dată, Anamaria Biriș, sau primarul de atunci al municipiului Satu Mare, Horea Anderco.

  Imagini de la această vizită istorică au fost postate pe contul său de socializare de Lucreția Simu, nimeni alta decât soția celui considerat artizanul acelei vizite a Regelui Mihai La Satu Mare, dr. Flaviu Simu.

  ”Sunt mândră că soțul meu a avut șansa și onoarea de a sta pentru câteva ore în preajma Majestății Sale!”, a spus Lucreția Simu în comentariul care a însoțit fotografiile.

  Regele Mihai a decedat la vârsta de 96 de ani. Decesul s-a produs marţi, 5 decembrie 2017, la ora 13:00 la reşedinţa privată a acestuia din Elveţia, conform anunţului făcut de Casa Regală a României. Trupul neînsufleţit va fi adus în ţară pe 13 decembrie, urmând ca înmormântarea să aibă loc pe 16 decembrie, la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

  Trupul neînsufleţit al regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img