More


  VIDEO/FOTO.Hramul bisericii Liceului Ortodox. Sfântul Nicolae, ocrotitorul elevilor sătmăreni

  - Advertisement -

   

  Mica biserică din curtea Liceului Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt” și-a sărbătorit azi hramul: Sfântul Nicolae. Sfânta Lirtughie a fost oficiată de un sobor de preoți avându-i în frunte pe protopopul ortodox, Ioan Socolan, dar și pe preotul director al Liceului Ortodox, Gabriel Groza.

  La eveniment a fost prezent și liderul consilierilor PSD din cadrul Consiliului Local, Radu Roca, alături de alți invitați.

  Cuvântul de învățătură a fost rostit de protopopul Ioan Socolan care a vorbit despre viața Sfântului Nicolae. De asemenea, părintele director Gabriel Groza a mulțumit PreaSfințitului Iustin pentru binecuvântarea acordată preoților împreună slujitori și a subliniat faptul că Sfântul Nicolae este prietenul copiilor și ocrotitorul bisericii.

  ”Țin să felicit conducerea Liceului Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt, în persoana părintelui director Gabriel Groza, cadrele didactice, elevii, părinţii pentru rezultatele foarte bune obţinute la învățătură precum şi la activitătile culturale şi sportive”, a transmis și consilierul local Radu Roca.

  La sfârșitul Liturghiei cei prezenți au ascultat cu bucurie în suflet pricesnele cântate de elevii corului scolii și a bisericii, precum şi minunatele colindele interpretate de grupul coral “Armonia” de la Asociaţia Județeană a Pensionarilor Satu Mare, coordonată cu pricepere de prof. Livia Haidu.

  De asemenea, a fost inițiat și în concurs la care stau în scris aproximativ 700 de copii de la grădinițele și școlile din județ. Scopul concursului este redescoperirea și păstrarea obiceiurilor specifice Sărbătorilor de Iarnă de către tânăra generație și a fost organizat de pe trei secțiuni.

  Parteneri a proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Episcopia ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, Centrul de Promovare și Muzeul Județean Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img