FOTO. Monstrul de foc de la Moftin, “decapitat”! Pompierii monitorizează zona pentru a evita pericolul de explozie!Monstrul de foc de la Moftinu Mare a fost decapitat. A fost o intervenție deosebit de grea în care îndemânarea sondorilor canadieni a mers mână în mână cu profesionalismul pompierilor români.

Cu ajutorul echipamentelor speciale aduse pe amplasament, sub protecția oferită de pompierii millitari, s-a reușit tăierea capului sondei, în vederea înlocuirii acestuia cu altul nou.

Între timp, flacăra a fost stinsă din cauza volumului mare de apă care este eliminată din pământ. Zona este atent monitorizată, făcându-se măsurători specifice privind emisiile de gaz, iar în momentul în care se va depista o emisie de gaze, se va recurge la reaprinderea flăcării de către personalul prezent la fața locului.

La fața locului a ajuns din nou un echipaj specializat în cercetarea chimică din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, care prelevează în mod continuu probe, iar specialiștii canadieni și pompierii sătmăreni monitorizează situația cu ajutorul unor sisteme portabile.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts