FOTO. Razii pe șosele în week-end. Aproape 40 de permise suspendate

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au continuat activitățile de prevenire a accidentelor de circulație și pe parcursul sfârșitului de săptămână.

Astfel, în perioada 12 – 14 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au acționat cu precădere pe linia nerespectării regimului legal de viteză și a neacordării priorității de trecere pietonilor, ocazie cu care au aplicat peste 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 72 000 de lei

Ca măsură complementară s-au reținut 36 de permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Din cele 36 de permise de conducere reținute, 20 de permise de conducere au fost reținute conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public prin loc semnalizat și marcat corespunzător, 10 permise de conducere pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 2 pentru depășiri neregulamentare și 4 permise de conducere au fost reținute conducătorilor auto care au săvârșit alte abateri pentru care se suspendă dreptul de a conduce.

La volan cu permisul de conducere suspendat

La data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare, au oprit pentru control pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 50 de ani, din municipiul Satu Mare.

În urma efectuării controlului documentelor polițiștii au stabilit că persoana aflată la volan avea dreptul de a conduce suspendat.

Astfel, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Conducere fără permis

La data de 12 ianuarie a.c., patrula formată dintr-un polițist din cadrul Poliției municipiului Carei și un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Satu Mare a oprit pe raza municipiului Carei un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat, de 30 de ani, din aceeași localitate.

În urma efectuării controlului, polițistul a stabilit faptul că persoana de la volan nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

“Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pentru trei generaţii”

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe premierul Ludovic Orban, spunând că acesta a profitat de pandemie...

Cozmin Guşă, mesaj pentru Ludovic Orban: “Românii vă consideră mai corupţi decât guvernările PSDragnea”

Cozmin Guşă a comentat, prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, rezultatele primului sondaj post-pandemie realizat de CURS. Analistul politic a tras cinci concluzii,...

O șansă pentru Mani Gyenes…

Ediţia 2020 a raliului Red Bull Romaniacs, programată iniţial pentru 21-25 iulie, a fost amânată pentru perioada 27-31 octombrie din cauza pandemiei de coronavirus,...

Tincu, autogol în meciul “erorilor”

Poli Iaşi şi Sepsi s-au întâlnit în etapa cu numărul 8 din play-out-ul din Casa Liga 1. Meciul a fost unul destul de interesant...

Încă șapte autobuze hibrid nou-nouțe

Ieri au sosit din Polonia încă șapte autobuze hibrid Solaris Urbino. Primăria Satu Mare dezvoltă transportul public din fonduri europene! A cumpărat, în ultimii...