More


  Lider mincinos la depopulare în județul Satu Mare. Ce nu s-a luat în considerare

  =

  Comuna Orașu Nou, din județul Satu Mare, a înregistrat cea mai mare scădere a populației în ultimii 10 ani, potrivit Institutului Național de Statistică (INS). Potrivit sursei citate, în ultimii 10 ani, numărul de locuitori ai comunei au scăzut de la Orașu 7.600, la recensământul din 2002, la 3.800, la recensământul din 2011.

  Lucrurile arată groaznic pe hârtie și ar trebuie ca jumătate dintre casele din comuna Orașu Nou să fie goale.

  Lucrurile, însă nu sunt nici pe departe așa. Casele din comună sunt populate și, mai mult decât atât, se construiesc altele noi. Comuna nu arată deloc ca și o comună depopulată, nici centrul de comună, nici satele aparținătoare: Orașu Nou Vii, Prilog, Prilog Vii și Remetea Oașului.

  Și atunci de unde această ”crâncenă depopulare”.

  La recensământul din 2002, populația comunei Orașu Nou era, potrivit recensământului de atunci, de aproximativ 7.600 de persoane. În 2010, însă, în urma unui referendum, de comuna Orașu Nou s-a desprins comuna Racșa. Odată cu Racșa s-au desprins și cei circa 3.500 de locuitori din Racșa și Racșa Vii.

  Aceștia, adunați cu cei circa 3.800 de locuitori înregistrați în 2011 în comuna Orașu Nou, se ajunge aproape la numărul înregistrat în 2002, când cele două comune, Racșa și orașu Nou, erau împreună.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img